Η δημοσιογραφία στο απόσπασμα

Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να μετατρέψει τη δημοσιογραφία σε εργαλείο απόκρυψης της αλήθειας και αποπροσανατολισμού των πολιτών.

Must Read

Η ελεύθερη και αντικειμενική δημοσιογραφία αποτελεί έναν από τους κυριότερους συντελεστές της λειτουργίας της δημοκρατίας, αφού είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει με αντικειμενικό τρόπο τους πολίτες.

Δυστυχώς όμως η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να μετατρέψει τη δημοσιογραφία σε εργαλείο απόκρυψης της αλήθειας και αποπροσανατολισμού των πολιτών. Γι’ αυτήν η μαχόμενη και τολμηρή ερευνητική δημοσιογραφία πρέπει να τρομοκρατηθεί και να διωχθεί για να υπηρετήσει τα κομματικά της συμφέροντα.

Παράδειγμα χειροπιαστό αποτελεί, πέραν των άλλων ενεργειών της, η παράνομη και προκλητική άσκηση ποινικής δίωξης κατά της θαρραλέας και ευσυνείδητης δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου με απόφαση της πλειοψηφίας (Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ) της Βουλής, χωρίς να τηρηθούν ούτε τα προσχήματα.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν τελείως αυθαίρετα παρά την αντίθετη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη προδικασία (χωρίς ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, χωρίς παροχή έγγραφων εξηγήσεων, δηλαδή χωρίς ακρόαση και χωρίς να ασκηθεί ποινική δίωξη από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημ/κών που διεξήγαγε την προκαταρκτική εξέταση κ.α.).

Σύμφωνα με το ανακριτικό κατηγορητήριο τα «αμαρτήματα» της Γιάννας Παπαδάκου είναι ότι την ημέρα που πήραν μαρτυρική κατάθεση από τον Φαλσιανί οι αρμόδιοι Εισαγγελείς στο Παρίσι και μετά από αυτήν, πήρε συνέντευξη από τον μάρτυρα αυτόν, του οποίου οι αποκαλύψεις για τις λίστες Λαγκάρντ κ.λ.π., οδήγησαν πολλές χώρες να ερευνήσουν τις λίστες και να ασκήσουν διώξεις κατά φοροφυγάδων.

Επίσης ότι δημοσίευσε αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και άρθρα σχετικά με το σκάνδαλο της NOVARTIS και τις παραπάνω λίστες, πράγματα που ανάγονται αποκλειστικά στην αποστολή και το ρόλο του ανεξάρτητου δημοσιογράφου. Με λίγα λόγια η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ, με αυτή την απόφασή τους στην Βουλή έθεσαν τη δημοσιογραφία στο απόσπασμα, για να τρομοκρατήσουν την Γιάννα Παπαδάκου και όποιον άλλο δημοσιογράφο κάνει έρευνα για το πελώριο σκάνδαλο της NOVARTIS και για τις ανωτέρω λίστες. Και πράγματι το πέτυχαν αφού έκτοτε στα Μ.Μ.Ε. ουδεμία αναφορά γίνεται για τις υποθέσεις αυτές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This