Σύσκεψη στο Μαξίμου για Όμικρον και σχολεία – Την Τετάρτη οι αποφάσεις

Επιμένει η κυβέρνηση στην επιστροφή των μαθητών στα θρανία - Οι ειδικοί αντιδρούν

Must Read

Η ραγδαία εξάπλωση της  μετάλλαξης Όμικρον και το άνοιγμα το σχολείων έπεσε στο τραπέζι της σύσκεψης στο Μαξίμου που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και κυβερνητικών στελεχών.

Η αγωνία για την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες κορυφώνεται, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, παρά τις αντιδράσεις ειδικών που προειδοποιούν για επερχόμενη τραγωδία. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι περιμένει την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, η οποία θα συνεδριάσει την Τετάρτη και στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Την ίδια ώρα, υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επεσήμανε πως το άνοιγμα θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου και αν αυτό απαιτείται, τότε θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν πληροφορίες για άνοιγμα των σχολείων με αυξημένα self test.

Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις για ασφαλή επιστροφή των μαθητών, γονείς και εκπαιδευτικοί αντιδρούν και τονίζουν ότι η τηλεκπαίδευση είχε εφαρμοστεί με 1.000 κρούσματα ημερησίως, ενώ τώρα που οι μολύνσεις έχουν εκτοξευθεί στις 30.000, οι μαθητές παραμένουν απροστάτευτοι. «Πώς θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο με 50.000 κρούσματα την ημέρα;» αναρρωτιούνται πολλοί γονείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι δήλωσαν οι ειδικοί για το άνοιγμα το σχολείων

Την άποψή του ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, εξέφρασε ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Με τόσο ιό στον αέρα και τόσα κρούσματα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία, από τα οποία εξαρτάται η λειτουργία της κοινωνίας. Δεν χρειάζεται να κρίνουμε άρον – άρον, υπό χειρότερες συνθήκες, όπως έγινε την Πρωτοχρονιά» δήλωσε και πρόσθεσε: «Όταν έκλεισαν τα σχολεία, τα κρούσματα στα παιδιά σχολικής ηλικίας μειώθηκαν στο μισό σε σχέση με τα κρούσματα που είχαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Να παρθούν τέτοια μέτρα, που να ανακοπούν τα κρούσματα. Αν μείνουν κλειστά τα σχολεία, θα κρατήσουν τα κρούσματα στα παιδιά στο μισό ή στο ένα τρίτο σε σχέση με τα κρούσματα με ανοιχτά σχολεία» σημείωσε ο κ. Παυλάκης.

Αντίθετος με το άνοιγμα των σχολείων είναι και ο Νίκος Καπραβέλος ο οποίος ζητάει να δοθεί παράταση: «Τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν. Να δοθεί μία μικρή παράταση για να δούμε τι επιπτώσεις έχει στη νοσηρότητα η έκρηξη κρουσμάτων. Δεν αντέχει άλλο το σύστημα υγείας στην Ελλάδα», δήλωσε μιλώντας στον Σκάι.

Χωρίς να παίρνει ξεκάθαρη θέση για το αν πρέπει τελικά να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, τόνισε ότι οι σχολικές μονάδες θα γίνουν αναμεταδότες του ιού κι αν δεν υπάρχουν δομές στην Υγεία, τότε θα υπάρξουν βαριές νοσηλείες.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, καθώς τα παιδιά θα συνεχίσουν να έρχονται σε επαφή με φίλους τους, αλλά και να να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια, γεγονός που όπως υποστηρίζει, θα προκαλέσει ούτως ή άλλως διασπορά.

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This