Ο «εθνικός ψεύτης» Άδωνις τώρα το παίζει προστάτης στα μικρά διαγνωστικά κέντρα

Πρωτοφανής πολιτικαντισμός ακόμα και για τον ίδιο.

Must Read

Να δώσει απαντήσεις για το γεγονός πως η χώρα μας έχει τους πιο ακριβούς μοριακούς ελέγχους επιχείρησε χθες ο «εθνικός ψεύτης» και υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Η επιχείρηση ωστόσο αποπροσανατολισμού έπεσε στο κενό, καθώς ακόμα μια φορά ο λαλίστατος υπουργός, πέρα από επιθέσεις και ύβρεις κατά της εφημερίδας «δημοκρατία», αυτοεγκλωβίστηκε στις κυβιστήσεις του και δεν είχε να απαντήσει κάτι για την ουσία του θέματος και για το γεγονός πως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες «ματώνουν» οικονομικά για να μπορούν δουν αν είναι θετικοί στο κορωνοϊό.

Μετά τα απανωτά χαστούκια από την Κύπρο αλλά και την Ευρώπη, ο Άδωνις Γεωργιάδης σταμάτησε να ισχυρίζεται πως η χώρα μας έχει τα φθηνότερα μοριακά και πλέον ισχυρίζεται πως έβαλε το πλαφόν των 47 ευρώ για να μη φαλιρίσουν τα μικρά διαγνωστικά κέντρα. «Εγώ δεν θέλω να κλείσουν τα μικρά εργαστήρια. Άμα θέλετε να λειτουργούν τα μικρά εργαστήρια, πρέπει να βγάζουν ένα μικρό και νόμιμο κέρδος» είπε χαρακτηριστικά.

Κοινώς, ο υπουργός, ο οποίος έλεγε χαιρέκακα προ δύο μηνών πως οι μικρές επιχειρήσεις δεν θα πάρουν λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης για να αναγκαστούν να συγχωνευτούν, σήμερα ισχυρίζεται, σε ένα κρεσέντο κοινωνικής ευαισθησίας, πως πήρε μια απόφαση υπέρ των μικρών και κατά των μεγάλων επιχειρήσεων. Αστεία πράγματα, δηλαδή!

Πέραν όμως του πρωτοφανούς πολιτικαντισμού ακόμα και για τον ίδιο, ο Άδωνις δεν απάντησε και σε κάτι ακόμα. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι μεγάλες αλυσίδες ήθελαν πιο χαμηλό πλαφόν για να κλείσουν τους μικρούς. Ωστόσο, δεν απαντάει στο γιατί δεν πουλάνε φθηνότερα από το πλαφόν ώστε να πετύχουν να πάρουν όλη την πελατεία από τα μικρά διαγνωστικά.

Μέσα στον πανικό του, όμως, ο Άδωνις παραδέχτηκε πως επί της ουσίας έχει αποτύχει πλήρως στη δουλειά του, ομολογώντας πως ο ανταγωνισμός στη χώρα δεν λειτουργεί. «Η Κύπρος που πουλάει πολύ πιο χαμηλά από εμάς έχει πλαφόν 50 ευρώ. Εμείς έχουμε έως 47 ευρώ πλαφόν» είπε ο υπουργός, παραδεχόμενος δηλαδή πως στην Κύπρο ο ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ των πολιτών ενώ στην Ελλάδα εις βάρος των πολλών και υπέρ των λίγων.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα λαμπρά παραδείγματα των δημάρχων Χαλανδρίου και Νεάπολης-Συκεών, οι οποίοι κατάφεραν να πετύχουν πολύ χαμηλότερες τιμές μέσω διαγωνισμών και μαζικών παραγγελιών, εμμέσως παραδέχτηκε την πλήρη αποτυχία του κεντρικού κράτους να εξασφαλίσει ένα αναγκαίο εργαλείο για τη διαχείριση της πανδημίας. Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον το υπουργείο Υγείας να δώσει στη δημοσιότητα τις τιμές με τις οποίες τα νοσοκομεία αγοράζουν τους μοριακούς ελέγχους.

Τέλος, για το ζήτημα της συνταγογράφησης ο Υπουργός απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά, επιβεβαιώνοντας πως η Ελλάδα θα παραμείνει η μοναδική χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. που δεν παρέχει μοριακούς ελέγχους δωρεάν στους πολίτες που το έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This