Συγκλονισμένος ο Μητσοτάκης από τον θάνατο του Σασόλι – Μηνύματα από φον ντερ Λάιεν και Μισέλ

Must Read

Η είδηση του θανάτου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι προκάλεσε σοκ στην Ευρώπη και στους ηγέτες της. Όλοι έκαναν λόγο για έναν «περήφανο Ιταλό» και έναν «σπουδαίο Ευρωπαίο» (σ.σ. και τούμπαλιν).

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε «συγκλονισμένος» από την είδηση της απώλειας του 65χρονου Σασόλι:

«Είμαι συγκλονισμένος και λυπημένος από τον ξαφνικό θάνατο του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου  Νταβιντ Σασόλι. Το όραμά του για την Ευρώπη ως φάρος ειρήνης και δημοκρατίας στον κόσμο θα λάμπει ως διαρκής κληρονομιά. Θρηνούμε αυτόν τον αξιόλογο Ιταλό και περήφανο Ευρωπαίο», έγραψε στην ανάρτησή του.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έγραψε στο twitter:

«Λυπάμαι βαθιά για την τρομερή απώλεια ενός σπουδαίου Ευρωπαίου και περήφανου Ιταλού. Ο Νταβιντ Σασόλι ήταν ένας συμπονετικός δημοσιογράφος, ένας εξαιρετικός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρωτίστως, ένας αγαπημένος φίλος. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του. Αναπαύσου εν ειρήνη, αγαπητέ Ντέιβιντ!».

Με τη σειρά του και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του: «Αισθάνομαι λυπημένος και συγκινημένος μετά την είδηση ​​του θανάτου του Νταβιντ Σασόλι. Ένας ειλικρινής και παθιασμένος Ευρωπαίος, μας λείπει ήδη η ανθρώπινη ζεστασιά, η γενναιοδωρία, η φιλικότητα και το χαμόγελό του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This