Αίτημα για δίγλωσσα νηπιαγωγεία στη Θράκη μας κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Ανέλαβαν δράση οι άνθρωποι της Άγκυρας

Must Read

Διακαή πόθο της τουρκικής προπαγάνδας αποτελούν τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία στη Θράκη. Οι άνθρωποι της Άγκυρας ανέλαβαν και κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο -με τη στήριξη της αποκαλούμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF)» το συγκεκριμένο αίτημα, το οποίο και συζητήθηκε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 10 Ιανουαρίου.

Στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής ο Οζάν Αχμέτογλου (ο πρώην πρόεδρος του κόμματος που έστησε η Τουρκία στην Θράκη) παρευρέθηκε και παρουσίασε το περιεχόμενο της αναφοράς με τίτλο «Διδάσκοντας τουρκικά σε παιδιά από την τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα στην προσχολική εκπαίδευση»!

Δήλωσε μάλιστα ότι είναι μέλος της… «τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης» και άρχισε να εξιστορεί την σπαραξικάρδια ιστορία του, λέγοντας ότι το 5χρονο παιδί του (τόσο ήταν το 2019 που υπέβαλε την αναφορά) έπρεπε να πάει νηπιαγωγείο, στο οποίο διδάσκονται μόνο ελληνικά, καθώς η… μητρική του γλώσσα δεν επιτρέπεται στα δημόσια σχολεία. Μάλιστα χαρακτήρισε και αποτυχία των ελληνικών αρχών ότι δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημα της «τουρκικής κοινότητας» για εκπαίδευση στα τουρκικά και τα ελληνικά!

Ως επιχείρημα δε χρησιμοποίησε ότι το παιδί του που μαθαίνει πρώτα τα τουρκικά σαν μητρική του γλώσσα, θα μπορέσει στη συνέχεια να μάθει και πιο εύκολα τα ελληνικά, δηλαδή την γλώσσα της χώρας του, όπως τόνισε.

Αμέσως μετά, χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα της Άγκυρας, είπε ότι η «τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης» έχει ένα αυτόνομο καθεστώς στην εκπαίδευση σύμφωνα με τις διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και έχει το δικαίωμα να ανοίγει κάθε είδους σχολεία και να χρησιμοποιεί εκεί τη μητρική τους γλώσσα. Έφτασε δε στο σημείο να συγκρίνει την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας ουσιαστικά πως η καλή Τουρκία τους δίνει το δικαίωμα στο σχολικού τους σύστημα να διδάσκονται τα ελληνικά! Βεβαίως ότι οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης έχουν μείνει μια χούφτα άνθρωποι, ενώ η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη ακμάζει πληθυσμιακά, δεν ήταν άξιο μνημόνευσης για τον Αχμέτογλου.

Τονίζοντας ότι τα δικά του παιδιά και όλα τα παιδιά που ανήκουν στην «τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης» δεν πρέπει να στερούνται του δικαιώματος να μάθουν τη μητρική τους τουρκική γλώσσα και να λάβουν εκπαίδευση στη μητρική τους γλώσσα, ο Αχμέτογλου ζήτησε άδεια για την ίδρυση νηπιαγωγείων όπου μπορούν να λάβουν γλωσσική εκπαίδευση, καθώς και το άνοιγμα δίγλωσσων ιδιωτικών νηπιαγωγείων στη Δυτική Θράκη.

Μετά την παρουσίαση η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Tatjana Ždanoka (Πράσινοι/EFA, Λετονία) προήδρευσε της συνεδρίασης και οι βουλευτές Loránt Vincze (EPP-ED, Ρουμανία / FUEN-Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνών) και Margrete Auken (Greens  Δανία) υποστήριξαν την αναφορά και συνέστησαν να παραμείνει ανοιχτή. Μάλιστα αποφάσισαν να την προωθήσουν στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για γνωμοδότηση!

Η Άγκυρα χρησιμοποιεί ακόμη μια φορά τους ανθρώπους της στη Θράκη μας για να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Οι ελληνικές αρχές οφείλουν να τελειώσουν την προπαγάνδα της Τουρκίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στους οποίους πολύ αρέσουν τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπατήσεών τους, όπου και όποτε φυσικά τους βολεύει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This