Οι Τούρκοι κλιμακώνουν την ένταση με νέα αντι-NAVTEX

Αλλά η κυβέρνηση εμμένει στους... κατευναστικούς τόνους!

Must Read

Συνεχίζει να επενδύει στην πολιτική της κλιμάκωσης με τη χώρα μας η Τουρκία, χρησιμοποιώντας την αβάσιμη απαίτησή της για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου για να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία. Στο πλαίσιο αυτό επιστρατεύει συνεχώς αντι-NAVTEX, με τις οποίες ζητά την ακύρωση ελληνικών NAVTEX που προσδιορίζουν περιοχές για ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεών μας και ιδιαίτερα του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Αυτή τη φορά ήταν μία αντι-NAVTEX που αφορούσε ασκήσεις της ελληνικής πλευράς κοντά σε Σαμοθράκη και Μυτιλήνη, στο βόρειο Αιγαίο, αλλά όλοι πλέον γνωρίζουν ότι εδώ και κάποιο διάστημα η Τουρκία παγίως εκδίδει τέτοιους είδους οδηγίες, που σκοπό έχουν να θέσουν το αίτημά της για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών σε διεθνή fora.
Είναι σαφές ότι η στρατηγική της αποκλιμάκωσης, της οχύρωσης πίσω από τα 6 ναυτικά μίλια των χωρικών μας υδάτων και η ελπίδα για κυρώσεις από την Ε.Ε. που δεν ήλθαν ποτέ έχουν οδηγήσει σε πλήρη αποθράσυνση την τουρκική πλευρά, που κάνει οτιδήποτε μπορεί προκειμένου να θεμελιώσεις τις ανιστόρητες και αναθεωρητικές αιτιάσεις της από τη Θράκη έως την Κύπρο.

Είναι σαφές ότι η διμέτωπη τακτική της Αγκυρας, που από τη μια αμφισβητεί το δικαίωμα των Ενόπλων Δυνάμεών μας να κάνουν ασκήσεις στην ελληνική επικράτεια και από την άλλη συνεχώς την παραβιάζει με υπερπτήσεις -τις οποίες πλέον κάνουν και μη επανδρωμένα αεροσκάφη-, λειτουργεί δίχως σοβαρά εμπόδια.

Η εμμονή της κυβέρνησης στους κατευναστικούς τόνους που ακολούθησαν την αποχώρηση των τουρκικών ερευνητικών επέτρεψε στην Άγκυρα να επιστρέψει στην δίχως ουσιαστικό κόστος αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και της ίδιας της κυριαρχίας μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This