Τα τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν με τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ιωακειμίδη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ

«Τα ελληνικά ΜΜΕ φέρουν κάποια ευθύνη για την αύξηση της έντασης στα ελληνοτουρκικά»

Must Read

Ο Καθηγητής Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης, πρώην πρεσβευτής – σύμβουλος του ΥΠΕΞ και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του του ΕΛΙΑΜΕΠ, προχώρησε σε νέες δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση. Οι δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, έγιναν «σημαία« από τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία πανηγυρίζουν για τα όσα είπε.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ:

«Αποτίμηση για τις τουρκοελληνικές σχέσεις έκανε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο πρώην πρέσβης της Ελλάδας και πρώην σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών, ειδικός στις Διεθνείς Σχέσεις Παναγιώτης Ιωακειμίδης. 

«Επισημαίνοντας ότι τα Ελληνικά ΜΜΕ ευθύνονται για δημιουργία «τοξικού περιβάλλοντος» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Ιωακειμίδης ανέφερε: «Δημιουργούμε έναν μύθο αντικατοπτρίζοντας συνεχώς την εικόνα ότι η Τουρκία δήθεν είναι απομονωμένη. Αυτό είναι κάτι που δεν συμβιβάζεται με την πραγματικότητα». είπε.

«Ο Ελληνικός Τύπος, ο οποίος κάνει συχνά σχόλια για τις ενέργειες της Τουρκίας, παρουσιάζει πολύχρωμες ειδήσεις που περιλαμβάνουν και τις δικές του απόψεις. Είναι παραβίαση δημοσιογραφικών αρχών. Τα ΜΜΕ δεν χρησιμεύουν για την ενημέρωση και την αύξηση της ψυχραιμίας, αλλά για την αύξηση της έντασης. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό».

Και συνεχίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ:

«Δηλώνοντας ότι ο τρόπος παρουσίασης ορισμένων ειδήσεων προκαλεί μύθους και παρεξηγήσεις, ο κ. Ιωακειμίδης ανέφερε, ότι κατά συνέπεια, δημιουργείται μια ατμόσφαιρα που δεν επιτρέπει καμία προσπάθεια αναζήτησης διεξόδου και ευκαιρίας για να σπάσει ο φαύλος κύκλος στις τουρκοελληνικές σχέσεις».

Πράγματι, ο κ. Ιωακειμίδης, προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ & στον Χρ. Μιχαϊλίδη. (Ακούστε από το 25ο λεπτό)

«Τα ΜΜΕ είναι πολλαπλασιαστές της έντασης. Δεν είναι αθώα η Ελλάδα. Εθνικό είναι το αληθές. Τα ΜΜΕ έχουν μεγάλη ευθύνη για την ατμόσφαιρα που υπάρχει στα ελληνοτουρκικά, τείνει να γίνει τοξική. Δεν επικρατεί ο ορθολογισμός στο δημοσιογραφικό και πολιτικό σύστημα», ανέφερε στην παρέμβαση του.

Άλλη μία «σοβαρή» ανάλυση από μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, με την οποία καλλιεργείται ένα κλίμα που τοποθετεί την Ελλάδα στην ίδια θέση με την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι αυτή που παραβιάζει την Διεθνή Νομιμότητα και ζητά από την Ελλάδα να αυτο-απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να τα παραδώσει στην Τουρκία για να μην γίνει κάποιο… ατύχημα.

Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Θάνος Ντόκος ήταν στέλεχος (το Νο 2) του ΕΛΙΑΜΕΠ και τώρα είναι ο νυν Σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

https://webradio.ert.gr/proto-programma/19ian2022-kathreftis/?fbclid=IwAR0uSBLc0TvEaP68qltNA9SlaMZ0QuijL9oOTQxSnicSvmkgUjHtT37peGQ

https://www.star.com.tr/politika/ulkesinin-turkiye-haberlerini-elestirdi-bu-gercekle-bagdasmiyor-haber-1684363/

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This