«Μύλος» η ΝΔ! Καρφιά κατά Στυλιανίδη από Οικονόμου και Βορίδη

«Όποιος είναι υπουργός έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ευχαριστημένοι...», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Must Read

Mπορεί ο πρωθυπουργός να κάλυψε την Τετάρτη, στο υπουργικό συμβούλιο, τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, όμως το κλίμα στην κυβέρνηση είναι ακόμα βαρύ για τον Κύπριο υπουργό και έντονες οι αιχμές μελών του υπουργικού συμβουλίου εναντίον του για κακό συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών τις ημέρες της χιονόπτωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χθες δήλωσε πως «όποιος είναι υπουργός έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ευχαριστημένοι από τον συντονισμό και την απόδοση του κρατικού μηχανισμού». Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πρόσθεσε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γίνεται όλο και καλύτερη σε επίπεδο δομών και συντονισμού, και όχι το πινγκ πονγκ των ευθυνών. «Να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς. Σε τέτοιας έκτασης φαινόμενα θα έχεις και δυσκολίες. Δεν το λέω ως δικαιολογία, αλλά οφείλουμε να έχουμε την αίσθηση του μέτρου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι πρώτος που μίλησε για ευθύνες άλλων ήταν ο κ. Στυλιανίδης, αρχικά της εταιρίας της Αττικής Οδού και στη συνέχεια της Περιφέρειας.

Συντονισμός και εποπτεία

«Καρφιά» κατά του κ. Στυλιανίδη έριξε και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Τόνισε μεν ότι ο πήχης της Πολιτικής Προστασίας έχει ανέβει πλέον πολύ ψηλά και η κυβέρνηση οικοδομεί ένα νέο μοντέλο, είπε όμως πως είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς που έγιναν στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και ότι ο συντονισμός και η εποπτεία πρέπει να γίνονται από το αρμόδιο υπουργείο.

Αιχμές άφησε και κατά της Αυτοδιοίκησης (εμμέσως πλην σαφώς και στον πολιτικό της προϊστάμενο, που είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας), λέγοντας πως η εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση σημαίνει και μεταφορά ευθυνών, δηλαδή ο κάθε δήμος έχει την αρμοδιότητα να κόβει τα κλαδιά που πέφτουν πάνω σε καλώδια ή να συντηρεί τα εκχιονιστικά μηχανήματά του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This