Ομολογία Γεωργιάδη για τις εκλογές-παρωδία στην Ακαδημία Αθηνών

Αφού έχει τακτοποιήσει όλα τα υπόλοιπα θέματα της αρμοδιότητάς του, άνοιξε μέτωπο και με τους ακαδημαϊκούς

Must Read

Αφού έχει τακτοποιήσει όλα τα υπόλοιπα θέματα της αρμοδιότητάς του, ο Αδωνις Γεωργιάδης άνοιξε μέτωπο και με τους ακαδημαϊκούς. Με αφορμή το μπάχαλο και τον διασυρμό του κορυφαίου πνευματικού ιδρύματος της χώρας, όπως το έχει αναδείξει με σειρά ρεπορτάζ η εφημερίδα μας, με φόντο τις εκλογές «παρωδία» στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΒΕΑΑ), ο κ. Γεωργιάδης ενεπλάκη και στο συγκεκριμένο ζήτημα, προκαλώντας την οργή στελεχών της Ακαδημίας.

Συγκεκριμένα, μετά την επιστολή «βόμβα» (στις 7/12/21) των ακαδημαϊκών Χ. Ρούσου και Γ. Κόλλια προς τον υπουργό Ανάπτυξης, που δημοσίευσε η «δημοκρατία», σχετικά με τις εκλογές για το νέο Δ.Σ. του ΙΙΒΕΑΑ από την Ακαδημία Αθηνών και ύστερα από την πρόταση του προέδρου της Ακαδημίας προς τον κ. Γεωργιάδη να διορίσει το παράνομο Δ.Σ., οι δύο επανέρχονται δριμύτεροι με νέες καταγγελίες, ανταλλάσσοντας επιστολές με τον υπουργό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κόλλιας, με επιστολή του στον Αδωνι Γεωργιάδη στις 11 Ιανουαρίου, επισημαίνει και πάλι την «έκνομη διαδικασία εκλογής (των μελών του Δ.Σ. του ΙΙΒΕΑΑ) που ακολουθήθηκε από την Α’ τάξη», εξαιτίας της οποίας αρνήθηκε να είναι υποψήφιος στο Δ.Σ. του ΙΙΒΕΑΑ. Οπως υποστήριξε, η διαδικασία αυτή «βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση» με τον νόμο και την απόφαση του ΣτΕ (2092/2020).

Ο υπουργός, απαντώντας -την επόμενη κιόλας μέρα- προκειμένου να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του κ. Κόλλια και να υποστηρίξει ότι η εκλογή των πέντε μελών του Δ.Σ. του ΙΙΒΕΑΑ ήταν νόμιμη, επικαλέστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα ανεπικύρωτο σχέδιο πρακτικών της 1.013ης συνεδρίασης της Α’ τάξεως, καθώς, ως ανέφερε, «τα επίσημα πρακτικά δεν έχουν ακόμη επικυρωθεί»!

Στην απίστευτη αυτή ομολογία του κ. Γεωργιάδη, δηλαδή ότι στην ουσία δεν υπάρχουν πρακτικά, η αντίδραση του κ. Ρούσσου ήταν οξεία και άμεση (τρεις ώρες μετά την επιστολή του υπουργού). Με μια μάλλον δηκτική επιστολή, ο ακαδημαϊκός εξέφρασε την έντονη διαφωνία του στην απάντηση του υπουργού, διότι αυτή, όπως έγραψε, «βασίζεται σε μη επικυρωμένα σχέδια πρακτικών, άγνωστα ακόμη σε όλα τα μέλη της τάξεως». Διερωτήθηκε δε αν «οι πρόχειρες αιτιάσεις τίθενται υπεράνω του νόμου και του ΣτΕ», ενώ τόνισε «την υποχρέωση όλων (και του υπουργού) να υπηρετούμε το δίκαιο και τον νόμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιστολή του Αδωνι Γεωργιάδη προς τον κ. Κόλλια ο υπουργός δεν αναφέρει τίποτα για να πρακτικά της εκλογής των δύο μελών την 2ας Δεκεμβρίου 2021 από την Ολομέλεια της Ακαδημίας, για τον απλούστατο λόγο ότι τέτοια πρακτικά δεν υπάρχουν ούτε καν σε μορφή σχεδίου!

Τα τελευταία αυτά πρακτικά της Ολομέλειας -όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία»- θα φέρουν στο φως τις καταγγελίες ακαδημαϊκών για τη σωρεία παρανομιών στις εκλογές «παρωδία», όπως έχουν καταγγείλει πολλοί ακαδημαϊκοί και επιφανείς καθηγητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πλέον, όπως αναφέρουν, η νέα ηγεσία της Ακαδημίας Αθηνών θα πρέπει να ενημερώσει σχετικά τα αρμόδια υπουργεία, αποστέλλοντας όλα τα πρακτικά εκλογών επικυρωμένα, ώστε να γίνει ο προβλεπόμενος από τον νόμο έλεγχος νομιμότητας των δύο αυτών εκλογών προτού εκδοθεί η ΚΥΑ διορισμού Δ.Σ. στο ΙΙΒΕΑΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This