Αισχρή επίθεση Τσαβούσογλου στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά άνοιξε το στόμα του Ευρωπαίος ανώτατος αξιωματούχος

Must Read

Την ώρα που έδινε κοινή συνέντευξή Τύπου με τον Φινλανδό υπουργό Εξωτερικών Πέεκα Χάβιστο, βρήκε ευκαιρία ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να εξαπολύσει νέα επίθεση κατά της Ελλάδας για το… μεταναστευτικό!

Είναι τόσο το θράσος του Τούρκου ΥΠΕΞ που κατηγόρησε την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και συνεχίζοντας την προπαγάνδα της Άγκυρας περί βίαιων επαναπροωθήσεων από ελληνικής πλευράς. Παριστάνοντας το θύμα δήλωσε ότι «αν είχαμε κάνει το 1/10 από όσα κάνει η Ελλάδα, τότε ξέρουμε τι θα ακούγαμε»!

Και συνεχίζοντας: «Όμως η Ελλάδα έχει μια δικαιολογία που αναφέρει. Ισχυρίζεται πως φρουρεί τα σύνορα της Ευρώπης. Ενώ τα σύνορα της Ευρώπης στο Νότο και στην Ανατολή ξεκινούν από την Τουρκία. Δυστυχώς η Frontex έχει στηρίξει την απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα: τις επαναπροωθήσεις. Τα βίντεο, τα ντοκουμέντα τα μοιραστήκαμε και με την ΕΕ».

Για πρώτη φορά στα χρονικά ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος άνοιξε το στόμα του και απάντησε στον προκλητικό και θρασύ Τσαβούσογλου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση Φινλανδός ΥΠΕΞ είπε στον Τσαβούσογλου, διακόπτοντάς τον μάλιστα:

«Πρέπει να υπερασπιστώ την Ευρώπη και τη Frontex και όλο το σύστημα της προστασίας των συνόρων. Πρόσφατα το φθινόπωρο είδαμε τι συνέβη στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία και τη Λετονία. Εκεί οι πρόσφυγες σπρώχτηκαν από τους στρατιώτες της Λευκορωσίας προς τα σύνορα της Πολωνίας, της Λιθουανίας και Λετονίας. Εκεί προσπαθήσαμε να λύσουμε το θέμα σε συνεργασία με τις χώρες αυτές και την Frontex. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όμως πως η Ελλάδα και η Ιταλία δέχονται μεγάλη πίεση, πρέπει να σηκώσουμε από κοινού το βάρος αυτού του προσφυγικού κύματος. Αυτές οι χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πρέπει να τους υποστηρίζουμε απέναντι στο προσφυγικό κύμα που προέρχεται και από τη Μεσόγειο».

Βεβαίως είναι μακρύς ακόμη ο δρόμος μέχρι να πάρει η Τουρκία την απάντηση που της αρμόζει από πλευράς Ευρώπης, καθώς όλοι τρέμουν μη τυχόν και η Άγκυρα ανοίξει την στρόφιγγα και αφήσει να περνάνε μετανάστες και πρόσφυγες. Και αυτόν ακριβώς τον φόβο εκμεταλλεύεται στο έπακρο ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This