Ο Νικήτας Κακλαμάνης απαντά στους υπαινιγμούς Πέτρου Δούκα για την κυβέρνηση Καραμανλή

«Δεν έχει σχέση με το πολιτικό ήθος και ύφος της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής»

Must Read

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό με τις δηλώσεις του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, που οδήγησαν στην αποπομπή του υπουργού Γεωργίας Σπήλιου Λιβανού και στην διαγραφή του Πέτρου Δούκα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης που την περίοδο των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ηλεία ήταν Δήμαρχος Αθηναίων, ήξερε από πρώτο χέρι τι συνέβη και το κατέθεσε λέγοντας:

«Την εποχή των φωτιών στην Ηλεία μπορεί να μην ήμουν Βουλευτής ήμουν, όμως, Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ. Είχα, λοιπόν, επισκεφθεί και με τις φωτιές και μετά την Ηλεία. Ήμουν παρών στη σύσκεψη που έγινε εκεί, παρουσία του τότε Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και του μισού Υπουργικού Συμβουλίου. Όχι όταν έσβησαν. Όταν έκαιγαν οι φωτιές. Με τους τοπικούς παράγοντες, όταν και καθορίστηκε η γραμμή πλεύσης και σε ότι αφορά τις άμεσες και σε ότι αφορά τις απώτερες αποζημιώσεις. Βεβαίως μέσα σε έναν τραγικό απολογισμό νεκρών ανθρώπων, που εμείς σήμερα μπορεί να τους έχουμε «ξεχάσει» αλλά οι οικείοι τους δεν τους έχουν ξεχάσει. Η κυβέρνηση επέστρεψε στην Αθήνα, συνεκλήθη η Κυβερνητική Επιτροπή και εκεί ελήφθησαν οι αποφάσεις. Και στην Κυβερνητική Επιτροπή δεν συμμετείχε ο φίλος μου κ. Δούκας. Συμμετείχε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης».

Και σχολιάζοντας τον τρόπο περιγραφής και τον λόγο που χρησιμοποίησε ο Πέτρος Δούκας, αφήνοντας υπαινιγμούς για την κυβέρνηση Καραμανλή, είπε:
«Είναι άλλο η περιγραφή των γεγονότων, όπως σας τα είπα και άλλο ο «χλευασμός» σε εκείνη τη συζήτηση στο βίντεο, η οποία νομίζω έγινε στις 2 Φεβρουαρίου. Αυτή η εικόνα, πράγματι, δεν ήταν καλή. Δεν έχει σχέση με το πολιτικό ήθος και ύφος της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Σε ότι αφορά την αποπομπή του συναδέλφου μου, Σπήλιου Λιβανού, δεν κάνω ποτέ σχόλια όταν δεν μπορώ να παρέμβω ουσιαστικά. Και ο διορισμός αλλά και η αποπομπή ενός Υπουργού είναι στα λεγόμενα προνόμια του εκάστοτε Πρωθυπουργού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This