Ο Μπένος, ο ποιητής, ήρθε σαν την άνοιξη!

Ο εκλεκτός του Κυριάκου «βλέπει» (από φέτος) τρελή αναγέννηση του δάσους στα καμένα της Β. Εύβοιας

Must Read

Αν πιστέψουμε τον Σταύρο Μπένο, του χρόνου τέτοιον καιρό τα καμένα της Βόρειας Εύβοιας θα έχουν μεταμορφωθεί σε ζούγκλα και τα δάση θα χρειάζονται αραίωμα! Ο πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα», στον οποίο ο πρωθυπουργός ανέθεσε την επούλωση των πληγών που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές φωτιές εξαιτίας της απόλυτης ακινησίας του κρατικού μηχανισμού στο όμορφο νησί το περασμένο καλοκαίρι, δείχνει με ποιητική διάθεση μια εικόνα, την οποία για την ώρα λίγοι μπορούν να «δουν».

«Η αναγέννηση του καμένου δάσους στην Εύβοια θα αρχίσει από φέτος, τα πρώτα δενδρύλια θα αρχίσουν να φυτρώνουν. Είναι κάτι μαγικό! Από του χρόνου θα υπάρχει και ανάγκη αραίωσης, όπως λένε οι δασολόγοι» είπε στην ΕΡΑ. Στο τριήμερο 11-13 Μαρτίου, πρόσθεσε, θα παρουσιαστούν οι μελέτες για την ανασυγκρότηση της περιοχής και θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση για 6 μήνες με την τοπική κοινωνία, μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας διαλόγου. Προϋπόθεση για την έγκρισή τους, όπως σημείωσε (αφού δώσει το πράσινο φως το Μαξίμου…), να γίνουν «οικουμενικά αποδεκτές».

Το -ευρωπαϊκό κυρίως- χρήμα, όπως παραδέχθηκε, είναι μπόλικο, και ο Κ. Μητσοτάκης τού έδωσε την ευχέρεια να το αξιοποιήσει, ώστε μέχρι το τέλος του 2022 το πρόγραμμα, το οποίο δεν θα επηρεάζεται από κυβερνητικές αλλαγές και θα τραβήξει σε βάθος «πολλών πολλών ετών», κατά τον κ. Μπένο, να έχει εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές Αρχές.

«Η στόχευση είναι η Εύβοια να βγει κερδισμένη, να αναγεννηθεί σε τέτοιον βαθμό που να μη θυμάται τον παλιό της εαυτό, όπως η Καλαμάτα τη δεκαετία του ’80» ανέφερε. Την ίδια ώρα, χαρακτήρισε «μεγάλο άθλο» το γεγονός ότι έχουν τελειώσει όλες οι εργασίες για τα αντιδιαβρωτικά έργα, υποστηρίζοντας: «Τώρα έχουν τελειώσει όλες οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα. Σιγά σιγά περνάμε σε μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης για τη συγκροτημένη αναδάσωση της περιοχής. Πρέπει να καταρρίψουμε έναν μύθο, ότι η αναδάσωση είναι τεχνητή. Κατά 90%, όπως λένε οι δασολόγοι, η αναδάσωση θα είναι φυσική, θα αναγεννηθεί το δάσος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This