Αντισυνταγματικές διατάξεις στο νόμο για τα γαλάζια golden boys στον ΕΦΚΑ «βλέπει» το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής

Το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα και αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής

Must Read

Παρατηρήσεις για παραβίαση του Συντάγματος κάνει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής στο νομοσχέδιο για την πρόσληψη «γαλάζιων» διευθυντών στον ΕΦΚΑ με μισθό 8.137 ευρώ το μήνα. Ζητά να υπάρξει αιτιολόγηση της απόφασης Χατζηδάκη.

Το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα και αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής και ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 έχουν καταθέσει ένσταση αντισυνταγματικότητας αναφέροντας ότι παραβιάζονται τα άρθρα 1, 2,3,4,5,7,25 και 103 του Συντάγματος.

Για τον διορισμό ιδιωτών στον ΕΦΚΑ το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής υπογραμμίζει πως «φαίνεται να απαιτείται ειδική αιτιολόγηση της πλήρωσης συλλήβδην όλων των θέσεων προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων και διευθύνσεων του e-Ε.Φ.Κ.Α., κατ’ αναφοράν προς “την ιδιάζουσα φύση, την ειδική αποστολή και το περιεχόμενο των αρμοδιοτήτων ορισμένης υπηρεσίας ή θέσεως”, στοιχείο το οποίο, κατά τα ανωτέρω, υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο».

ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται το άρθρο 103 του Συντάγματος.

Ακόμη το Επιστημονικό Συμβούλιο εκφράζει «προβληματισμό» αν είναι επαρκές το διάστημα των 20 ημερών για να μπορέσει το ΑΣΕΠ να εγκρίνει τον πίνακα διοριστέων στην Εταιρεία Ακινήτων e-ΕΦΚΑ. Ανάλογες παρατηρήσεις κάνει το Επιστημονικό Συμβούλιο και για τις συμβάσεις και την περιουσία του ΕΦΚΑ. «Προβληματισμοί ισχύουν» για την διαχείριση της περιουσίας του ΕΦΚΑ κατ’ εξαίρεση από το νόμο του 2016.

Επίσης το Επιστημονικό Συμβούλιο προειδοποιεί ότι «μπορεί να υπάρξει προβληματισμός» για την εξουσιοδότηση στη διαμόρφωση δικονομικού καθεστώτος που ρυθμίζει την άσκηση του δικαιώματος δικαστικής προστασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This