Νέα κοροϊδία σε Βορειοηπειρώτες και Ποντίους: Πάλι δεν τους δίνουν σύνταξη!

Το Λογιστήριο του Κράτους απέρριψε την ρύθμιση, λέει το Υπ. Εργασίας

Must Read

Συνεχίζεται ο πολυετής εμπαιγμός των ομογενών από τη Βόρειο Ήπειρο και τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα καταθέσει ούτε τώρα την ρύθμιση για να απονεμηθούν πλήρεις συντάξεις στους παλιννοστούντες ομογενείς και στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Και αυτό παρά το ότι το είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 6 Νοεμβρίου 2021 και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στις 15 Νοεμβρίου 2021 όταν συναντήθηκε με εκπροσώπους ομογενών.

Υπενθυμίζεται ότι η ασφαλιστική νομοθεσία θέτει ως προϋπόθεση για την χορήγηση της πλήρους εθνικής σύνταξης στους ομογενείς την διαμονή επί 40 χρόνια στην Ελλάδα. Κάτι που όμως είναι αδύνατο για τους προερχόμενους από τη Βόρειο Ήπειρο δεδομένου ότι τα σύνορα άνοιξαν το 1990. Έτσι σήμερα σχεδόν 250.000 ομογενείς και 7.5000 ανασφάλιστοι υπερήλικες παίρνουν τμήμα της εθνικής σύνταξης (δηλαδή 180 και πάνω).

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τη Δευτέρα το Υπουργείο Εργασίας ενημέρωνε ότι για να λυθεί το πρόβλημα θα καταθέσει τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια. Ωστόσο σήμερα αποδείχθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία ρύθμιση!

Οι τροπολογίες εστάλησαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και δεν συντάχθηκε ποτέ Έκθεση! «Δεν πρόλαβαν», διαρρέει το Υπουργείο Εργασίας!!! Όμως όλοι φοβούνται ότι το ΓΛΚ έκοψε τις τροπολογίες γιατί κοστίζουν

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Μάστορα

Η ουσία είναι ότι Μητσοτάκης – Χατζηδάκης δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους. Ξέχασαν τα μεγάλα λόγια και τις συναντήσεις. Ειδικά ο πρωθυπουργός ο οποίος στις 6 Νοεμβρίου 2021 είχε συναντηθεί στο Μαξίμου με τον Βορειοηπειρώτη τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα και είχε δεσμευτεί.

Τότε σε ανάρτησή του στο Instagram ο Χρ. Μάστορας ανέφερε ότι «μετά από δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (@kyriakos_) φαίνεται να κλείνει ο κύκλος της αδικίας και να ανοίγει αυτός της ισότητας, της δικαίωσης και της αναγνώρισης. Σήμερα μετά από την κουβέντα που είχαμε πλέω σε πελάγη ευτυχίας και βουρκώνω από συγκίνηση γιατί οι φωνές βοώντων εν τη ερήμω, εισακούσθηκαν».

Τελικά ο Κ. Μητσοτάκης δεν τήρησε την υπόσχεση…

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This