Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα σε εθνική τραγωδία

Ένα περίεργο δημοσίευμα των Νέων

Must Read

Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν πως ήδη ζούμε μία εθνική τραγωδία. 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, η Ελλάδα μέτρα πλέον 25.000 νεκρούς και την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού σε καιρό ειρήνης, στην ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους.

Παράλληλα, για πρώτη φορά έχουμε σαφέστατη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων και εθνικής κυριαρχίας για πρώτη φορά μετά τα Ίμια, με την απειλή να έχει πάρει σάρκα και οστά μέσω του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου. Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία αναρτά έγγραφο στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με το οποίο αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Και όμως, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ χειρότερα. Η Τουρκία για πρώτη φορά αμφισβητεί την κυριαρχία των μεγάλων κατοικημένων νησιών του Αιγαίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όχι απλώς να παριστάνει τον παρατηρητή, αλλά να κάνει κάτι πολύ χειρότερο. Δεν ενεργοποιεί καν τις νόμιμες άμυνες που διαθέτει η Ελλάδα, ως μέλος δύο μεγάλων οργανισμών. Της Ευρωπαΐκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Αντίθετα, κάνει ακριβώς αυτό που θα ευχόταν ο Ερντογάν να κάνει. Σε μία κωμική, αλλά εξαιρετικά ανησυχητική εμφάνιση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε πρώτος μπροστά στις κάμερες μετά την άτυπη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών, για να προαναγγείλει σκληρές κυρώσεις κατά της ….Ρωσίας!

Βγαίνει λοιπόν από το πουθενά ο Έλληνας πρωθυπουργός για να εμπλέξει την πατρίδα μας σε έναν πόλεμο που δεν μας αφορά, δεν αφορά καν κάποιο μέλος της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ και αγνοεί επιδεικτικά την ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας και της Κύπρου!

Την ίδια στιγμή που ο ουκρανός πρέσβης στην Αθήνα δηλώνει προκλητικά ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος της Ουκρανίας, ο έλληνας πρωθυπουργός την επιβραβεύει αντί να κάνει το αυτονόητο. Να απαιτήσει διπλάσιες κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την υπαρκτή, πραγματική και αυξανόμενη απειλή κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Δύο κρατών – μελών της ΕΕ και μάλιστα του σκληρού πυρήνα αυτής, της ευρωζώνης!

Ούτε ο Ερντογάν δεν θα τα κατάφερνε καλύτερα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σεβάστηκε ούτε τα διδάγματα από την μαύρη επέτειο της καταστροφής του 1922. Όπου η εμπλοκή και τότε της Ελλάδας στην Ουκρανία, αποδείχτηκε ολέθρια για το έθνος.

Σα να μην φτάνουν όλα αυτά, η εφημερίδα Τα Νέα σε ένα εξαιρετικά περίεργο δημοσίευμα, «ανακοινώνει» ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε «κατά λάθος» σε «θαλάσσιες ζώνες», μιλώντας για τις διαφορές μας με την Τουρκία. Το έκανε συνειδητά, διότι με αυτόν τον τρόπο πρόκειται να διαπραγματευτεί τα χωρικά μας ύδατα! Προσέξτε, τα χωρικά ύδατα έχουν την ίδια βαρύτητα με το εθνικό έδαφος.

Ούτε ο Ερντογάν δεν θα το «έστηνε» καλύτερα!

Και μας ενημερώνει για αυτή την εξέλιξη μία άκρως φιλοκυβερνητική εφημερίδα, η οποία μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναρτήσει άρθρα άκρατου φιλοτουρκισμού, φτάνοντας στο σημείο να επιτίθεται ακόμα και στον μεγάλο έλληνα, Γιώργο Σεφέρη!

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των Νέων

Οι λόγοι για την συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχουν μεγάλη σημασία. Οι συνέπειες των πράξεών του όμως έχουν τεράστια σημασία. Εάν όντως έχει καλές προθέσεις, πράγμα πλέον δύσκολο να πιστέψει κανείς, καλά θα κάνει να διαβάσει την ιστορία των δύο πρόσφατων εθνικών καταστροφών. Το 1922 και το 1974. Γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται πάντα ολόκληρη. Ύβρις, άτις, νέμεσις και τίσις…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This