Παραλήρημα Μητσοτάκη στο Μόναχο: Κίνδυνος για την δημοκρατία η επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ!

Διεθνώς απαξιωμένος, επικίνδυνος όμως για τη χώρα!

Must Read

Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζεται ως παρίας από την διεθνή κοινότητα, δεν τον καθιστά «αστείο», αλλά άκρως επικίνδυνο. Ερωτηθείς σε συζήτηση με θέμα «Stemming the Illiberal Tide: The Global Challenge of Eroding Democracy» στο πλαίσιο της Διάσκεψης Ασφάλειας στο Μόναχο», έδωσε μία απάντηση στα όρια της εκτροπής. Είπε συγκεκριμένα:

«Το 2015 εκλέξαμε την πρώτη λαϊκιστική κυβέρνηση στην Ευρώπη (…). Το 2019 οι Έλληνες επέλεξαν να εκλέξουν το κόμμα μας με απόλυτη πλειοψηφία γιατί η Δημοκρατία και οι θεσμοί αντιστάθηκαν. Υπήρξαν προσπάθειες από την προηγούμενη κυβέρνηση να ελέγξει τα ιδιωτικά ΜΜΕ και να επηρεάσει τη δικαιοσύνη αλλά οι θεσμοί άντεξαν, το ΣτΕ άντεξε (…). Η θεωρία μου είναι ότι αυτές οι κυβερνήσεις γίνονται πολύ επικίνδυνες για τη Δημοκρατία αν κερδίσουν δεύτερες εκλογές. Καταφέραμε να το αποφύγουμε αυτό»

Όταν ένας πρωθυπουργός σε μία συνάντηση στο εξωτερικό κάνει μία τέτοια τοποθέτηση, τότε έχει θέσει εαυτόν εκτός της δημοκρατικής νομιμότητας. Διότι μπορεί η Βούλτεψη και ο Γεωργιάδης όταν μιλούσαν για τα χαρτιά τουαλέτας η καλούσαν τους Έλληνες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες, να προκαλούσαν μόνο γέλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν είναι ούτε «κλόουν» ούτε ανιματέρ. Είναι ο εκλεγμένος πρωθυπουργός.

Μπορεί οι ξένοι, όπως για παράδειγμα ο Μπλίνκεν να τον βλέπουν στα όρθια και να το χτυπάνε την πλάτη για λίγα δευτερόλεπτα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η θεσμική απαξίωση του, να τον οδηγεί σε τέτοια μονοπάτια πανικού που ζημιώνουν την ίδια την Ελλάδα και την ίδια τη δημοκρατία.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει αποδείξει πως είναι ανίκανος να προσφέρει έστω και το παραμικρό στην χώρα που τον εξέλεξε. Να περιφέρεται ως θίασος από σύνοδο σε σύνοδο χωρίς να καταφέρνει τίποτα για την Ελλάδα, να συζητά για κυρώσεις στον Λουκασένκο και τον Πούτιν την ώρα που ο Ερντογάν προαναγγέλλει εισβολή σε ελληνικό, άρα και ευρωπαϊκό έδαφος, δεν μπορεί όμως εσκεμμένα και συνειδητά αντί να προσφέρει, να ζημιώνει την πατρίδα.

Επιτέλους, κάποιος θα πρέπει να τον συνεφέρει. Πριν η ζημιά γίνει μη αναστρέψιμη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This