«Μετασεισμοί» για τα σενάρια συγκυβέρνησης!

Μετωπική Ανδρουλάκη με Πολάκη και στο... βάθος οι δηλώσεις Γιώργου Τσίπρα

Must Read

Συνεχίζονται οι πολιτικοί μετασεισμοί από τις δηλώσεις Γιώργου Τσίπρα που έδωσαν τροφή στα σενάρια πολιτικής εκτροπής για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.

Υπενθυμίζεται συνοπτικά ότι ο εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τσίπρας, αφού ξεκαθάρισε την περασμένη εβδομάδα ότι «για εμάς εχθρός δεν είναι το ΚΙΝ.ΑΛ.», έκανε μια απροσδόκητη στροφή, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί για εθνικούς λόγους με το κομμάτι της Κεντροδεξιάς που «δεν είναι με τον Μητσοτάκη», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Γενικά στο μέλλον ναι, η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Στην Ελλάδα για να αλλάξουν πράγματα χρειάζεται να υπάρξουν πολιτικές που αναγκαστικά πρέπει να έχουν μια κάποια διακομματική συναίνεση. το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει και κομμάτια του δημοκρατικού Κέντρου, της δημοκρατικής Κεντροδεξιάς. Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με ένα κομμάτι της Κεντροδεξιάς που δεν είναι με τον κ. Μητσοτάκη. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στον χώρο της Κεντροδεξιάς».

Πηγές της Κουμουνδούρου με τις οποίες συνομίλησε η «δημοκρατία» αποδοκίμασαν τις απόψεις του, λέγοντας ότι σταθερή κομματική θέση παραμένει η συγκρότηση προοδευτικής διακυβέρνησης. Αν υπολογιστεί όμως ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι «ταχυδρόμος» των κατά καιρούς προεδρικών μηνυμάτων, δύσκολα θα μπορούσε να υποτεθεί ότι κινήθηκε εκτός γραμμής.

Επιβαρύνθηκε το κλίμα

Το κλίμα επιβαρύνθηκε με δήλωση του προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, απόρησε: «Προοδευτικό μέτωπο με ποιους; Με τον Πολάκη; Εχουμε αξιακές διαφορές». Με επιθετικό ύφος ο Π. Πολάκης επανέλαβε την κριτική περί ίσων αποστάσεων του ΚΙΝ.ΑΛ. και σχολίασε απειλητικά: «Λόγω του νεαρού της ηλικίας σου και της καταγωγής σου, σήμερα σου απαντώ ευγενικά. Η επόμενη φορά… θα είναι αλλιώς».

Ακολούθησε απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Δημήτρη Μάντζου, που τον παρέπεμψε στις δηλώσεις του Γ. Τσίπρα. Με κάθε τρόπο, πάντως, η σχετική συζήτηση περί συνεργασιών και συγκυβέρνησης συντηρείται και μάλλον φουντώνει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This