Ντροπή! Έστησαν «ερντογανικό» μνημείο στη Ροδόπη

Ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Μπογδάνου προς τον Μ. Βορίδη

Must Read

Σάλο προκαλεί η ανέγερση… ερντογανικού μνημείου στη Ροδόπη προς τιμήν Τούρκου «ήρωα» που σκοτώθηκε κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016, το οποίο στήθηκε μπροστά στο σχολείο και το τέμενος του χωριού Φιλλύρα του Δήμου Αρριανών – Φιλλύρας.

Ο «ήρωας» είναι ο δημοσιογράφος Μουσταφά Τζαμπάζ που εργαζόταν στη Yeni Safak, ο οποίος καταγόταν από το κοντινό χωριό Σκάλωμα και σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ του πραξικοπήματος.

Ο δήμαρχος της Φιλλύρας Ριντβάν Αχμέτ δήλωσε χωρίς περιστροφές στην τουρκική εφημερίδα «Samsun Star»: «Αυτή η κρήνη έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Για πρώτη φορά αφήνουμε ένα μνημείο με όνομα στα τουρκικά. Υπήρξε μια πολύ μεγάλη στιγμή για τους χωρικούς. Έρχονται από την Τουρκία μόνο γιʼ αυτό. Πίνουν νερό και προσεύχονται για τον μάρτυρά μας. Στόχος μας είναι να αναβιώσουμε στην περιοχή μας τα ονόματα πολλών ακόμη Τούρκων ηρώων».

Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Ζητά, μεταξύ άλλων, να μάθει με ποια λογική το θύμα μιας εμφύλιας σύρραξης στην Τουρκία αναφέρεται ως «ήρωας» («sehit») και τιμάται επισήμως στη χώρα μας, καθώς και με ποιαν απόφαση του δημάρχου ή του Δημοτικού Συμβουλίου Αρριανών – Φιλλύρας εγκρίθηκε η ανέγερση και η ονοματοδοσία της κρήνης.

Επιπροσθέτως, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ρωτάει εάν έγινε έλεγχος νομιμότητας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και ποιοι φορείς είναι αρμόδιοι σε τέτοιες περιπτώσεις, κατά τις οποίες επιχειρείται η «κατασκευή εθνικής ταυτότητας, που θα συμπίπτει ιδεολογικά με το ερντογανικό καθεστώς του επιθετικού γείτονα».

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This