Τσακλόγλου: Ομολογία ενοχής για τα λάθη στον υπολογισμό συντάξεων

Τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων στον ΕΦΚΑ από ειδική ομάδα εργασίας ανακοίνωσε ο υφυπουργός

Must Read

Τη σύσταση ομάδας εργασίας στον ΕΦΚΑ, για να προχωρήσει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους στον επανυπολογισμό των συντάξεων, αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργου Μουλκιώτη, ο αρμόδιος για ασφαλιστικά θέματα υφυπουργός έσπευσε και πάλι να υποβαθμίσει τις καταγγελίες του ΕΝΔΙΣΥ και τα δημοσιεύματα της «δημοκρατίας», παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι το θέμα δεν αφορά τελικά μεμονωμένες περιπτώσεις.

Όπως έχουμε τονίσει πρόσφατα, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων έχει εντοπίσει σωρεία λαθών στον επανυπολογισμό των συντάξεων το 2019 με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου και εκτιμά ότι το πρόβλημα αφορά συνολικά 600.000 συντάξεις. Μάλιστα, για όσες αφορούν ασφάλιση άνω των 30 ετών και ακολούθησε δεύτερος επανυπολογισμός (με βάση τον νόμο 4670 του 2020) είναι προφανές ότι τα λάθη διογκώνονται.

Ενώ, λοιπόν, αρχικά το Υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ επιχείρησαν να πείσουν ότι τα λάθη είναι ελάχιστα, ακολούθησε βροχή εξωδίκων του ΕΝΔΙΣΥ, τα οποία συνοδεύονται από τα εκκαθαριστικά σημειώματα των συνταξιούχων – αποδείξεις αδιάσειστες τις οποίες λαμβάνουν σοβαρά υπόψη οι εισαγγελικές Αρχές.

«Άνθρωποι είμαστε, λάθη τέτοια γίνονται»

Ετσι, οδηγηθήκαμε στη γλαφυρή απάντηση του κ. Τσακλόγλου στη Βουλή, ο οποίος τόνισε: «Επειδή υπάρχει πάντα η πιθανότητα λάθους, είτε εξαιτίας της έλλειψης ψηφιοποιημένων πληροφοριών, είτε επειδή κάποιοι υπολογισμοί γίνονται με το χέρι, με απόφαση του διοικητή του ΕΦΚΑ στις 31/01/2022 συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας, με σκοπό τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων». Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και άλλες, και ούτε η διοίκηση του ΕΦΚΑ έχει χειριστεί κάτι τέτοιο. Λάθη μπορεί να έχουν γίνει, και ειδικά σε ορισμένες, λίγες περιπτώσεις, όπου ο επανυπολογισμός έχει γίνει με το χέρι. Άνθρωποι είμαστε, λάθη τέτοια γίνονται».

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις με παράλληλη ασφάλιση, ο υφυπουργός παρέπεμψε το θέμα και πάλι στις καλένδες, σημειώνοντας ότι «έχουν ήδη ολοκληρωθεί όλα τα απαιτούμενα στάδια προετοιμασίας και ελέγχου και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την υλοποίηση της εφαρμογής», υπόσχεση που έχει δώσει ανεπίσημα και ο ΕΦΚΑ από το… καλοκαίρι. Πρόκειται για περίπου 80.000 συντάξεις, για τις οποίες, αν και οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει αυξημένες εισφορές, ο νόμος Κατρούγκαλου, που ψηφίστηκε το 2016, δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί και χάνουν κάθε μήνα μεσοσταθμικά 250 ευρώ, ενώ τους οφείλονται αναδρομικά 70 μηνών!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This