Τρομερές καταγγελίες στελέχους της ΝΔ: Εμπλέκει ευθέως το Μαξίμου

Must Read

Για τα όσα συνέβησαν πριν και μετά τις εκλογές του 2019 στον Πειραιά καταγγέλλει τη ΝΔ και στέλνει ακόμα και εξώδικο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η υποψήφια βουλευτής Ζωή Ρούσσου (πρώτη αναπληρωματική στην Α’ Πειραιώς και Νήσων).

Καλεί μάλιστα τον Πρωθυπουργό «να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες» για να επιλυθεί άμεσα η «ζοφερή κατάσταση εντός της Ν.Δ., που δεν υπάρχει λόγος να δημοσιευθεί, αλλά είναι απαραίτητο να επιλυθεί άμεσα!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή» που αποκαλύπτει το θέμα, με έγγραφο που απέστειλε στις 15 Ιουνίου 2021 η κ.Ρούσσου παραπονείται εντόνως στον κ. Μητσοτάκη ότι «αδυνατώ να επικοινωνήσω διά ζώσης μαζί σας», την ώρα που βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης για την αντιπαράθεσή της με τον εκλεγμένο βουλευτή Νίκο Μανωλάκο, εναντίον του οποίου έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και τον κατηγορεί για πλαστογραφία (νόθευση) με χρήση και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση κατά συρροή.

Το εξώδικο προς τον Πρωθυπουργό

 

 

Σύμφωνα με την καταγγελία της κ.Ρούσσου που είναι δικηγόρος, στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιώς και Νήσων συμπεριλαμβάνονται τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και μια σειρά από μικρότερα νησιά, ανάμεσα στα οποία η Φαλκονέρα (ανήκει στον Δήμο Σπετσών) και ο  Άγιος Γεώργιος (ανήκει στον Δήμο  Ύδρας).

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι αυτά τα δύο νησιά, ταυτόχρονα ανήκουν και στην ΑΣΔΕΝ. Αυτό κατά την κ. Ρούσσου δημιουργεί κώλυμα εκλογιμότητας για τον κ.. Μανωλάκο.

Εξηγεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 56 παρ. 3 του συντάγματος οι ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν μπορούν να εκλεγούν «σε όποια εκλογική περιφέρεια υπηρέτησαν ή σε όποια εκλογική περιφέρεια εκτεινόταν η τοπική αρμοδιότητά τους μέσα στους τελευταίους 18 μήνες της τετραετούς βουλευτικής περιόδου».

Η Ζωή Ρούσου ανέφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ο Ν. Μανωλάκος δεν διέθετε το δεκαοκτάμηνο και δεν υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση περί μη κωλύματος», κάτι που όπως κατήγγειλε, γνώριζαν και οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι συνεργάτες σας … γνώριζαν πολύ καλά ότι είχε κώλυμα, αλλά επειδή η αρμοδιότητά του προέκυπτε μόνο από απόρρητα έγγραφα, ο Ν. Μανωλάκος πήρε το ρίσκο της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία θεωρώντας ότι κανένας δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα απόρρητα!»

Όπως καταγγέλλει η κ.Ρούσσου, ο κ. Μανωλάκος προσκόμισε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο χάρτη της ΑΣΔΕΝ που δεν περιλάμβανε τη Φαλκονέρα και τον  Άγιο Γεώργιο: «Η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού αρνείται ότι χορήγησε χάρτη με τα όρια, διότι δεν τον έχει. Ο κ.Μανωλακος πλαστογράφησε χάρτη τον οποίο παρουσίασε στο δικαστήριο για να πείσει τάχα ότι δεν υπήρχε τμήμα της Α΄ Πειραιώς εντός της ΑΣΔΕΝ».

Μετά από εισαγγελική παραγγελία η κ.Ρούσσου φέρεται να είδε τον χάρτη της ΑΣΔΕΝ και ο τότε υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, «συμφώνησε ότι τα δύο νησιά ήταν εντός ΑΣΔΕΝ σε όλα τα σχέδια του ΓΕΣ και ότι η ΑΣΔΕΝ είναι η δύναμη αποτροπής στη ΝΑ Μεσόγειο, εντός της οποίας βρίσκονται τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα»!

Και καταλήγει η δήλωση της Ζωής Ρούσσου απευθυνόμενη στον κ.Μητσοτάκη: «Εδώ συζητάμε για κακουργηματική πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη, καθώς οι αμοιβές που λαμβάνει ξεπερνούν τα 120.000 ευρώ. Αυτά είναι ανήθικα, και νομικά απαράδεκτα, παράνομα, παράτυπα, καταχρηστικά και αήθη! Το κόμμα της Ν.Δ., στο οποίο είστε πρόεδρος, εκτίθεται ανεπανόρθωτα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This