Ανατροπή του Πούτιν βλέπει ο Μητσοτάκης!

Στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας παρενέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή.

Must Read

«Αργά ή γρήγορα θα συμβεί και στη Ρωσία εσωτερικός αναστοχασμός», είπε σε μία ομιλία που θύμιζε έντονα λεξιλόγιο Ψυχρού Πολέμου. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα μιμητή του αναθεωρητισμού να δράσει. Τελεία και παύλα», ήταν το μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα. Παράλληλα προσπάθησε να κρύψει το πρόβλημα εμπιστοσύνης με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια αναφερόμενος στη «σπουδαία δουλειά που γίνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών για την προστασία των ομογενών». Αλλά μόνο των ομογενών…

 

Ο Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Πούτιν. «Δεν μπορούμε να στεκόμαστε αδιάφορα απέναντι σε κάθε αυταρχικό ηγέτη που θέλει να χαράξει μόνος του τα σύνορα. Εδώ δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Ή είσαι με την ειρήνη ή είσαι απέναντί του», είπε χαρακτηριστικά και του επέρριψε ευθύνη για τον θάνατο των ομογενών: «δεν μπορώ να ακούω αφελή ερωτήματα για το πως χάθηκαν ένα ξέρω: ότι ζούσαν πριν την εισβολή και δεν ζουν μετά. Αν αυτό το αναγνωρίζει ο πρόεδρος Μακρόν δεν μπορεί να μην το αναγνωρίζουν εδώ στην πατρίδα μας. Στο κάτω κάτω στα ελληνικά έγραψε ο Μακρόν το μήνυμά του».

Υπερασπιζόμενος την αποστολή στρατιωτικού υλικού ο πρωθυπουργός μίλησε για στήριξη της Ουκρανίας. «Ναι, και στρατιωτικά. Το κάνει η Γερμανία, η Σουηδία, και δεν θα το κάνουμε εμείς όταν δικοί μας ομογενείς χάνουν τη ζωή τους από ρωσικές βόμβες; Αν δεν δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη σε μία χώρα που δέχεται ένοπλη επίθεση με ποιο ηθικό ανάστημα θα ζητήσουμε αύριο αν ο μη γένοιτο χρειαστεί, από τον δυτικό κόσμο;», ανέφερε.
Ο Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας πως  «όταν κάποιοι χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου στην Ευρώπη, κάποιοι θα πρέπει να αναλογιστούν αν έχουν θέση οι φρεγάτες Μπελαρά και τα Ραφάλ στην άμυνα της χώρας μας».  Διαπίστωσε «σύγκλιση των άκρων» στην Ελλάδα και κάλεσε τα κόμματα «να αναθεωρήσουν την ξεπερασμένη συζήτηση περί βουτύρου και κανονιών με την οποία έμαθαν να σκέπτονται».

Ο πρωθυπουργός έδειξε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη θα πληρώσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Δεν μπορούν να αποκλειστούν απόπειρες εκβιασμού εκ μέρους της Ρωσίας. Θα αποκρουστούν ομόθυμα από τους εταίρους και συμφωνήσαμε ότι αυτό θα είναι το πρόσκαιρο τίμημα που θα πληρώσουν οι λαοί. Δεν θα κρύψουμε το πρόβλημα, έχουμε τη δυνατότητα και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να το διαχειριστούμε», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «θα συνεχιστεί, ιδίως προς τους πιο ευάλωτους» η πολιτική στήριξης των τιμολογίων ενέργειας. Ακόμη προειδοποίησε ότι πρέπει να «είμαστε σε εγρήγορση και για κυβερνοεπιθέσεις σε ευαίσθητες υποδομές».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This