«Μετωπική» Κύρτσου-Βέμπερ στο ΕΛΚ! Ο ευρωβουλευτής εκθέτει ξανά τον Μητσοτάκη

Must Read

Ψηφοφορία εντός της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) πραγματοποιείται σήμερα στο Στρασβούργο μετά την πρόταση του αρχηγού του Μάνφρεντ Βέμπερ να αναστείλει τα δικαιώματα του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου.

Μετά το δείπνο που είχε την Πέμπτη 3 Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μάνφρεντ Βέμπερ στην Αθήνα, ο Γιώργος Κύρτσος, ενημερώθηκε την επόμενη μέρα, για την πρόταση του προέδρου της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο να γίνει αναστολή των δικαιωμάτων του ως μέλους του ΕΛΚ.

Σημειώνεται ότι ο Βέμπερ είχε συνταχθεί στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου και είχε προαναγγείλει ότι «θα κινηθεί εσωτερική διαδικασία».

Σύμφωνα με το EURACTIV Ελλάδος για να περάσει η πρότασή του θα χρειαστεί να ψηφίσουν υπέρ της πρότασής του τα δύο τρίτα των ευρωβουλευτών, ωστόσο δεν συμφωνούν όλοι οι κεντροδεξιοί ευρωβουλευτές με την γραμμή του Βέμπερ.

Ο Γιώργος Κύρτσος, σε επιστολή του προς τους τους συναδέλφους του στην ομάδα πριν την ψηφοφορία, ανέφερε ότι η Novartis κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να πληρώσει 345 εκατομμύρια δολάρια στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, ενώ πρόσθεσε ότι η ελβετική πολυεθνική έχει παραδεχτεί και στο Δικαστήριο των ΗΠΑ τις αθέμιτες και παράνομες πρακτικές που εφάρμοσε στην Ελλάδα.

«Όμως παρά την άμεση δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει αποζημίωση από τη Novartis για αποκαλύψεις δωροδοκίας, δεν έχει κληθεί στη δικαιοσύνη εδώ και 20 μήνες και η Novartis εξακολουθεί να απολαμβάνει πλήρη ασυλία από διώξεις και πιθανή αποζημίωση στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια, η Novartis πληρώνει τα πρόστιμα στις ΗΠΑ για τη βρώμικη δουλειά που έκαναν στην Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα νομικό μέτρο!», έγραψε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ως «μη φιλελεύθερες» πρακτικές την άσκηση δίωξης κατά των δύο δημοσιογράφων και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που αποκάλυψαν το σκάνδαλο: «Είμαι επίσης κατά της δίωξης ενός ανώτατου δικαστή γιατί στέλνει λάθος μήνυμα σχετικά με τη σχέση μεταξύ της εκτελεστικής εξουσίας και του δικαστικού συστήματος. Γι’ αυτό, έχω διαγραφεί από το Κόμμα μου και τώρα αντιμετωπίζω αναστολή από την ενεργό συμμετοχή στο ΕΛΚ»,

Αναφέρει επίσης πως «δεν αμφισβήτησα ποτέ το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης. Αμφισβήτησα αυτές τις συγκεκριμένες πρακτικές που δεν ανήκουν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου», προσθέτοντας πως «ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μου κάνει ένα βρώμικο πολιτικό κόλπο».

«Εάν το ΕΛΚ ακολουθήσει τη γραμμή του κ. Μητσοτάκη και υιοθετήσει την πρόταση για αναστολή ενός έτους, πιθανότατα θα πληρώσει υψηλό πολιτικό τίμημα», σημειώνοντας ότι «θα ενισχύσει τα επιχειρήματα της Αριστεράς και άλλων πολιτικών δυνάμεων εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα κεφαλαιοποιήσουν τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis και τις ανελεύθερες πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και ότι «θα χάσει την ηθική εξουσία και την πολιτική αξιοπιστία να ασκήσει πίεση στην Πολωνία και την Ουγγαρία σχετικά με τις κυβερνητικές πρακτικές που αντιβαίνουν στο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου» έγραψε ο Γ. Κύρτσος, καλώντας τους συναδέλφους του να απορρίψουν την πρόταση Βέμπερ.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Ελένη Τουλουπάκη, κατήγγειλε στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο «σκανδαλώδεις και κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα» και ζήτησε «άμεση ενεργοποίηση όλων των αρμοδίων οργάνων της Ένωσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This