ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνίες Τζανακόπουλου, Βούτση, Φίλη ακόμα και για την συμφωνία με τα Εμιράτα!

Must Read

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και για την κύρωση της συμφωνίας της Ελλάδας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο πρ. υπουργός Νίκος Φίλης δεν ήρθαν στη Βουλή να ψηφίσουν στην ονομαστική ψηφοφορία, ενώ ο τ. πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δημοσιοποίησε το πρόβλημα δηλώνοντας ότι έχει επιφύλαξη, αλλά θα πειθαρχήσει στην απόφαση του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε την συμφωνία με τα Εμιράτα, ενώ οι διαφωνούντες ήθελαν να την καταψηφίσουν καθώς εντάσσεται σε αμυντικό δόγμα που περιλαμβάνει την αποστολή ελληνικών δυνάμεων εκτός Ελλάδος.

«Καταθέτω την επιφύλαξή μου γι’ αυτήν τη συμφωνία», ανέφερε ο Ν. Βούτσης και πρόσθεσε: «είναι σαφές ότι αυτή η πρώτη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, η οποία γίνεται και με αμοιβαιότητα, αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα παραπέρα εμπλοκής της χώρας μας, όχι μόνο αχρείαστο, αλλά πολύ προβληματικό».

«Θέλω να το πω ευθέως. Εάν έχει κανείς μια επιφύλαξη για καθαυτή τη συμφωνία με όλες τις αιρεσιμότητές της μέσα, η ισχυρή επιφύλαξη έρχεται εάν γνωρίζει κανείς -και δεν έχουμε αυταπάτες- ότι αυτή η συμφωνία εντάσσεται σε αυτό το νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής και άρα έχει μια χρησιμότητα κατ’ εσάς, η οποία μόνο κινδύνους αποσταθεροποίησης της πάγιας εξωτερικής πολιτικής θα μπορούσε να φέρει εάν συνεχίσετε αυτήν την εξωτερική πολιτική ως προς το γενικό της πλαίσιο, για την οποία σας έχουμε εγκαλέσει από εδώ σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε ο Ν. Βούτσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This