Σπουδή Παναγιωτόπουλου για τετ α τετ με Ακάρ την ημέρα που οι Τούρκοι έκαναν 51 παραβιάσεις

Να δώσει τα χέρια με τον άνθρωπο που όλο το τελευταίο διάστημα δεν έχανε την ευκαιρία να απειλήσει τη χώρα μας

Must Read

Δεν κρατήθηκε ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος να δώσει τα χέρια με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ και να αναφερθεί σε… Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, την ίδια ημέρα που η τουρκική πολεμική αεροπορία προέβη σε 51 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας και σε 10 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών. Να δώσει τα χέρια με τον άνθρωπο που όλο το τελευταίο διάστημα δεν έχανε την ευκαιρία να απειλήσει τη χώρα μας και να περιγράψει σχεδόν ως μάταιη κάθε μας προσπάθεια να «αντισταθούμε» στους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Συγκεκριμένα, χθες είχαμε ένα ακόμη τετ α τετ μεταξύ των δύο υπουργών, στο περιθώριο της συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ, με σκοπό να «μειωθούν οι εντάσεις» και να «ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου», μέσω της υιοθέτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι, για να μην υπάρχουν αυτοί οι κίνδυνοι, θα αρκούσε να σταματήσουν η τουρκική προκλητικότητα και οι παραβιάσεις, αλλά αυτά μάλλον είναι εκτός εικόνας, αφού, όπως πληροφορηθήκαμε, οι δύο χώρες μένουν στις πάγιες θέσεις τους και, ως εκ τούτου, οι γείτονες θα συνεχίσουν να αμφισβητούν όχι μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματά μας, αλλά και την ίδια μας την κυριαρχία ακόμη και σε κατοικημένα νησιά.

Με τον κ. Ακάρ, λοιπόν, ο κ. Παναγιωτόπουλος συζήτησε για τη σημασία της μείωσης των εντάσεων και της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας, και συμφωνήθηκε η έναρξη συζητήσεων για την υιοθέτηση στρατιωτικών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Κάτι που και στο παρελθόν έχει γίνει, με τα… γνωστά αποτελέσματα.

Κατά τα λοιπά, στη συζήτηση που έγινε στην έκτακτη σύνοδο εξέφρασε την ακλόνητη υποστήριξη της Ελλάδας στην κυριαρχία, στην ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This