Ράπισμα του ΟΟΣΑ στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Must Read

Η έκθεση της Ομάδας Εργασίας του ΟΟΣΑ για τη δωροδοκία, αξιολόγησε και διατύπωσε συστάσεις σχετικά με την εφαρμογή και την επιβολή από την Ελλάδα της Σύμβασης για την καταπολέμηση της δωροδοκίας ξένων δημοσίων αξιωματούχων στις διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές και των σχετικών μέσων.

Σε αυτή την έκθεση περιλαμβάνεται και ένα μεγαλοπρεπέστατο «χαστούκι» στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες και την προστασία τους από αντίποινα!

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η χώρα μας καλείται να εφαρμόσει το πλαίσιο λειτουργίας και προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και να ενισχύσει τις προσπάθειές της για την προστασία αυτών «που υπόκεινται σε ακατάλληλη επιρροή από ανησυχίες πολιτικής φύσης».

Διαβάστε ακόμα: Ή στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας δεν ξέρουν αγγλικά, ή…

Αναφέρεται χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων, στην έκθεση:

«… προτρέπει την Ελλάδα να εφαρμόσει νέα νομοθεσία για τους καταγγέλλοντες, να παρέχει σαφή και ολοκληρωμένη προστασία από αντίποινα στους καταγγέλλοντες δωροδοκίας αλλοδαπών. Η Ελλάδα πρέπει επίσης να ευαισθητοποιήσει τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα σχετικά με τη δωροδοκία από το εξωτερικό για να αυξήσει την ανίχνευση …

Στα τέλη του 2020, η Ελλάδα συγχώνευσε την εξειδικευμένη Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς στη νέα Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και η Ομάδα Εργασίας θα παρακολουθήσει στενά τις προσπάθειές της για τη βελτίωση της έρευνας και της δίωξης υποθέσεων δωροδοκίας αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα εργασίας τονίζει τη σημασία της ενίσχυσης των διασφαλίσεων για την προστασία των αλλοδαπών διαδικασιών δωροδοκίας που υπόκεινται σε ακατάλληλη επιρροή από ανησυχίες πολιτικής φύσης».

Με νωπές ακόμα τις προσπάθειες κυβερνητικού εκφοβισμού των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis, η σύσταση αυτή του ΟΟΣΑ έρχεται να εκθέσει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας.

Μάλιστα, παρότι δεν κατονομάζεται η Novartis, η έκθεση κάνει αναφορά στο σκάνδαλο (και όχι φυσικά σε σκευωρία που «ανακάλυψε] το Μαξίμου), τονίζοντας πως «υπάλληλοι ελληνικής θυγατρικής εταιρείας φέρονται να δωροδοκούσαν πολλούς δημοσίους λειτουργούς αλλά και ιδιώτες προκειμένου να αυξηθεί η πώληση φαρμακευτικών προϊόντων», με καταγγελίες που προέκυψαν από δύο προστατευόμενους μάρτυρες στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This