Νέα θρασύτατη πρόκληση Τσαβούσογλου!

Μίλησε πάλι για «Τούρκους» στη Θράκη που καταπιέζονται και κάλεσε τα ισλαμικά κράτη να «κινητοποιηθούν» εναντίον μας!

Must Read

Να κινητοποιήσει το σύνολο του ισλαμικού κόσμου κατά της χώρας μας επιχείρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος ξανά σε «Τούρκους» στη Θράκη.

Σε μια απαράδεκτη και επικίνδυνη προσπάθεια να καλλιεργήσει ανθελληνικά συναισθήματα στο σύνολο των μουσουλμανικών χωρών, ο θρασύτατος Τσαβούσογλου τόλμησε να υποστηρίξει κατά την ομιλία του στη σύνοδο των ΥΠΕΞ του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), που πραγματοποιείται στο Ισλαμαμπάντ, πως «οι μουσουλμάνοι Τούρκοι, που κρατούν ζωντανό το κάλεσμα στη Δυτική Θράκη εδώ και 7 αιώνες και στην Κύπρο για 5 αιώνες, στερούνται τα βασικά τους δικαιώματα στον 21ο αιώνα».

Απευθυνόμενος στους υπουργούς Εξωτερικών των μουσουλμανικών κρατών, αλλά και γνωρίζοντας ότι όσα λέει θα αντηχήσουν και μεταξύ των εξτρεμιστών του πολιτικού Ισλάμ στις χώρες τους, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τους ρώτησε «κατά πόσον θα ήταν δίκαιο να απέχετε από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Κύπρου ή της Δυτικής Θράκης μόνο και μόνο επειδή έχετε διαφορές με την Τουρκία;».

Κάλεσε δηλαδή επί της ουσίας τα μουσουλμανικά κράτη να «κινητοποιηθούν» κατά της χώρας μας, προκειμένου έτσι να επιδείξουν κάποιου είδους αχρείαστη αλληλεγγύη στους Ελληνες μουσουλμάνους. Δεν μπορεί, δε, κανείς παρά να αναρωτηθεί πώς ακριβώς θα ερμηνευτούν και σε τι κινήσεις θα οδηγήσουν αυτού του είδους οι κατηγορίες που εκτοξεύονται από τον κ. Τσαβούσογλου στον εσωτερικό στις μουσουλμανικές χώρες διάλογο, καθώς είναι γνωστό ότι η σταθερότητα πολλών καθεστώτων στις χώρες αυτές κινδυνεύει από την ύπαρξη εξτρεμιστών, οι οποίοι άγονται και φέρονται από τέτοιου είδους καταγγελίες.

Τη στιγμή λοιπόν που οι Ελληνες πολιτικοί δεν χάνουν ευκαιρία να μας πουν πόσο απαραίτητη είναι η «επικοινωνία» με την Τουρκία και να μας πληροφορήσουν για την «αλλαγή του τόνου» στην τουρκική εξωτερική πολιτική, η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους ακόμη και για τη Θράκη, κατηγορώντας αβάσιμα τη χώρα μας και ανακαλύπτοντας «Τούρκους», προκειμένου να προωθήσει την αναθεωρητική της ατζέντα. Θα βρεθεί, άραγε, κανείς να βάλει στη θέση του τον κ. Τσαβούσογλου ή πάλι θα κάνουμε ότι δεν ακούσαμε τίποτε;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This