Τα μηνύματα της πολιτικής σκηνής για την εθνική επέτειο: «Ας μη λησμονήσουμε το πρόταγμα της ελευθερίας και τα ιδανικά που έθεσαν τα θεμέλια ελληνικού κράτους»

Must Read

Μηνύματα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στέλνουν οι άνθρωποι της πολιτικής σκηνής της χώρας, από νωρίς σήμερα το πρωί.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει ότι φέτος γιορτάζουμε την σημερινή ημέρα με αυτοπεποίθηση και ενότητα αλλά και με την σκέψη μας στους Έλληνες της Μαριούπολης.

«Έχοντας ως οδηγό τη διαχρονική πίστη της Ελλάδας στο ιδανικό της Ελευθερίας και τη σταθερή της προσήλωση στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, βρισκόμαστε πάντα απέναντι σε κάθε προσπάθεια επιβολής αναθεωρητικών τετελεσμένων» τονίζει ο Νίκος Δένδιας και συνεχίζει: «Τιμάμε τους ήρωες, είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας. Εορτάζουμε τη φετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με αυτοπεποίθηση και ενότητα, αλλά και με τη σκέψη μας στον Ελληνισμό της Μαριούπολης και τις δύσκολες στιγμές που βιώνει. Χρόνια Πολλά!».

«Ας μη λησμονήσουμε το πρόταγμα της ελευθερίας, τις αξίες και τα ιδανικά που έθεσαν τα θεμέλια ελληνικού κράτους»

Αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών, με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter αναφέρει: «Στη φετινή 25η Μαρτίου, ας μη λησμονήσουμε το πρόταγμα της ελευθερίας, τις αξίες και τα ιδανικά που έθεσαν τα θεμέλια ελληνικού κράτους. “Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία” Α.Κάλβος. Σήμερα, Ελληνίδες, Έλληνες και Φιλέλληνες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουμε και τιμούμε την Επανάσταση του 1821».

«Παρά τις τεράστιες δυσκολίες της συγκυρίας, συνεχίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, της δημιουργίας και της εθνικής περηφάνιας»

«Όλοι μαζί, παρά τις τεράστιες δυσκολίες της συγκυρίας, συνεχίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, της δημιουργίας και της εθνικής περηφάνιας», τονίζει ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε μήνυμά του.

«Η διπλή εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού βρίσκει τη Χώρα μας, όπως και ολόκληρη την Ευρώπη αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες, παγκόσμιες προκλήσεις. Αλλά και ενεργό συμπαραστάτη στη μαχόμενη Ουκρανία που αντιμετωπίζει εδώ και ένα μήνα τη ρωσική εισβολή. Συγκλονίζουν την καθεμιά και τον καθένα μας οι εικόνες της φρίκης, του θανάτου, της προσφυγιάς. Κι ακόμη πιο πολύ η Μαριούπολη που αναβιώνει σκηνές από το Μεσολόγγι, τα Ψαρά και τη Χίο», σημειώνει ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει πως σήμερα, όλοι μαζί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τιμούμε τους αγωνιστές του ’21 που σήκωσαν γενναία το λάβαρο της Επανάστασης και χάρισαν στην Πατρίδα μας την Ελευθερία. «Τιμούμε τις αρχές, τις αξίες και ιδανικά που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας μας και μπορούν να οδηγούν το Έθνος με ασφάλεια, σιγουριά και αυτοπεποίθηση στο μέλλον. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την Ελλάδα, που γίνεται πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Και όλοι μαζί -παρά τις τεράστιες δυσκολίες της συγκυρίας, συνεχίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, της δημιουργίας και της εθνικής περηφάνιας. Χρόνια Πολλά Ελλάδα. Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους» καταλήγει.

«Ενωμένοι, τιμούμε τους αγώνες των ηρωικών μας προγόνων»

Μέσω Twitter, έστειλε το δικό του μήνυμα για τη σημερινή ημέρα και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Υπερήφανοι για την κληρονομιά μας, γιορτάζουμε σήμερα την Εθνεγερσία του 1821, την Ανάσταση του Γένους μας. Ενωμένοι, τιμούμε τους αγώνες των ηρωικών μας προγόνων. Υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας θέματα και δίκαια» επισημαίνει και εύχεται «Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους με υγεία, ειρήνη και πρόοδο».

«Παρακολουθούμε με συγκίνηση και αγωνία τον αγώνα του ουκρανικού λαού, καθώς ανοίγουμε την αγκαλιά μας για τους εκτοπισμένους»

Σε μήνυμά του για την 25η Μαρτίου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη Σφαγή της Χίου αλλά και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Φέτος, συμπληρώνονται και 200 χρόνια από τη μεγάλη Σφαγή της Χίου και την αυτοθυσία των προγόνων μας. Ο γνωστός πίνακας είναι πάντα στα μάτια μας και η Χίος είναι ένα σύμβολο για τη χώρα μας, καταλαμβάνοντας ξεχωριστή θέση στην ιστορία της», σημειώνει ο κ. Μηταράκης και συνεχίζει: «Η σημερινή εθνική επέτειος είναι μια ευκαιρία για αναστοχασμό και κοινή δράση. Τα διδάγματα της Ιστορίας παραμένουν επίκαιρα. Οι Έλληνες διαιρεμένοι απέτυχαν. Ενωμένοι, όμως, μεγαλούργησαν και αποτέλεσαν ένα διαχρονικό παράδειγμα αυταπάρνησης για όλο τον κόσμο και τους λαούς που παλεύουν να αποτινάξουν το ζυγό μιας ηγεμονικής κυριαρχίας και που κυρίως μάχονται για την ελευθερία».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «οι Έλληνες γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει πόλεμος και το μεγάλο κόστος του στη ζωή, τη συνέχεια, αλλά και την ευρωστία ενός κράτους. Γι’ αυτό και σήμερα, παρακολουθούμε με συγκίνηση και αγωνία τον αγώνα του ουκρανικού λαού για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του, καθώς ανοίγουμε την αγκαλιά μας για τους εκτοπισμένους ενός πολέμου στη γειτονιά μας. Ενός πολέμου, η βιαιότητα και το δράμα του οποίου ήταν είτε άγνωστα για τις νέες γενιές είτε λησμονημένα για τις μεγαλύτερες στο πέρασμα του χρόνου».

«Η καρδιά και το μυαλό μας είναι στους Έλληνες Ομογενείς της Μαριούπολης και της Οδησσού»

«Η καρδιά και το μυαλό μας είναι στους Έλληνες Ομογενείς Μαριούπολης και της Οδησσού. Εκεί απ’ όπου οι ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας αναζωπύρωσαν στην Ευρώπη την αγάπη για την Ελλαδα και τον Πολιτισμό της και άναψαν την σπίθα “για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία”» τονίζει σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την 25η Μαρτίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

«Με εφόδια τη σταθερότητα και την ενότητά μας πορευόμαστε και σήμερα, μέσα σε ένα περιβάλλον διεθνούς αστάθειας, πάντοτε στην σωστή πλευρά της ιστορίας»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε μήνυμά του για την σημερινή μέρα αναφέρει: «”πάντα ἡ νίκη, ἂν ἐνωθῇτε, πάντα ἐσᾶς θ’ ἀκολουθεῖ” (Δ. Σολωμός, Ύμνος εις την Ελευθερίαν). Ο ελληνισμός ξεκίνησε πολύ βαθιά στην ιστορία και έφτασε ως εδώ όρθιος, επειδή ποτέ δεν πρόδωσε τις αρχές που προσδιόρισαν το μεγαλείο του: την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την ανδρεία, τη σοφία, τον ανθρωπισμό, την αγάπη, την ελπίδα και την πίστη».

Όπως τονίζει: «Με αυτές τις αρχές, με εφόδια τη σταθερότητα και την ενότητά μας πορευόμαστε και σήμερα, μέσα σε ένα περιβάλλον διεθνούς αστάθειας, πάντοτε στην σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This