Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει μέχρι αύριο Πέμπτη το taxisnet για την υποβολή τους

Έρχεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός, με αύξηση δαπανών κατά 2 δισ. ευρώ

Must Read

Το αργότερο μέχρι αύριο Πέμπτη 31/3 αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη στο taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να σημειώνει πως εφόσον προλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, αυτό μπορεί να συμβεί και απόψε το βράδυ.

Παράλληλα ο υπουργός, μιλώντας στο forum του ΟΤ, αναφέρθηκε και στον ΕΝΦΙΑ, τονίζοντας πως φέτος θα είναι χαμηλότερος κατά περίπου 1 δισ. ευρώ, σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι το 2018. Παράλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε την παράταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον Απρίλιο και το Μάιο.

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τον οποίο θα αυξάνονται οι δαπάνες κατά 2 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας, αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταγράφεται αντίστοιχη αύξηση του ελλείματος κατά 2 δισ. ευρώ, καθώς το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία ανέρχονται αυτή την στιγμή σε 40 δισ. ευρώ περίπου.

Η αναθεώρηση αυτή του προϋπολογισμού, η οποία έρχεται την άλλη εβδομάδα στη Βουλή, αναμένεται να προβλέπει, επίσης, λίγο υψηλότερο πρωτογενές έλλειμμα, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει σχετικά ότι «δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την αναπτυξιακή δυναμική και την κοινωνική συνοχή».

Πιθανή η μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε, παράλληλα, ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων όπως για παράδειγμα η μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα τρόφιμα, σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων του πρωθυπουργού, ο οποίος τόνισε ότι «η μείωση του ΦΠΑ σε κάποια τρόφιμα, βρίσκεται στην φαρέτρα των μέτρων στήριξης της κοινωνίας». Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα κριθούν από:

  • το δημοσιονομικό χώρο που θα υπάρξει
  • την εξέλιξη της κατάστασης δεδομένου ότι η Ελλάδα θα πρέπει έως το τέλος Απριλίου να καταθέσει και το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης στην Κομισιόν με νέες εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τόσο για φέτος όσο και για το 2023
  • τη διασφάλιση ότι θα έχουν θετικό αντίκτυπο στους πολίτες

Σημείωσε, επίσης, πως η Ελλάδα αντέχει να μην βγει στις αγορές άλλη φορά μέσα στο 2022, αν και σημείωσε ότι είναι καλό να υπάρχει συχνή επαφή με τις αγορές. Να σημειωθεί ότι ο αρχικός στόχος ήταν η άντληση 12 δισ. μέσα στο έτος και ήδη έχουν αντληθεί 3 δισ.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε, τέλος, ότι προτεραιότητα τής κυβέρνησης είναι η επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές και τουριστικό προϊόν, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, που κοστίζει 250 εκατ. ευρώ, ενώ επιδίωξη είναι η μονιμοποίηση της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από το 2023, όπως επίσης και των μειωμένων συντελεστών στις ασφαλιστικές εισφορές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This