«Η χώρα χρειάζεται αυτοδυναμία», απάντησε η κυβέρνηση στον Ανδρουλάκη

Ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ απέκλεισε τη συνεργασία με όποιον δεν ασπάζεται την σοσιαλδημοκρατία

Must Read

Μετά τη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου, σήμερα ήταν η σειρά του προέδρου του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο οποίος στην ομιλία του έκανε λόγο για σοσιαδημοκρατική κυβέρνηση, τασσόμενος υπέρ των προγραμματικών συνεργασιών και μάλιστα από τον πρώτο γύρο των εκλογών, επιδιώκοντας μεγάλο ποσοστό για το κόμμα του. Επέμεινε ότι το ΚΙΝΑΛ θα είναι ο κορμός μίας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης και αυτό ακριβώς το σημείο προκάλεσε την απάντηση της κυβέρνησης.

Μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, έκανε λόγο για αυτοδυναμία, ενώ αναφέρθηκε σε συνεργασία Ανδρουλάκη –Τσίπρα από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία δεν ανήκει στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Όπως ανέφερε αναλυτικά:

«Ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε χθες ένα απολύτως θεσμικό σχόλιο περί ενδεχόμενου σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, αν αυτό επιβάλλει η λαϊκή ψήφος. Η ισχυρή πεποίθηση του Πρωθυπουργού είναι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή και αποτελεσματική διακυβέρνηση, ιδίως μέσα σε ένα περιβάλλον πολλαπλών και επάλληλων διεθνών κρίσεων. Και η αυτοδυναμία είναι το μέσον για αυτό το σκοπό.

Ο κ. Ανδρουλάκης απέκλεισε σήμερα ξεκάθαρα τη συνεργασία με όποιον δεν ασπάζεται την σοσιαλδημοκρατία. Η ΝΔ είναι γνωστό ότι δεν ανήκει σε αυτή την ομάδα. Είναι προφανές λοιπόν, ότι η δική του εκδοχή της αξιόπιστης απάντησης στις κρίσεις που ζούμε περνάει μέσα από τη συνεργασία με τον κ. Τσίπρα. Αν και απέχουμε περισσότερο από ένα χρόνο από τις εκλογές, το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο. Φυσικά οι πολίτες θα αποφασίσουν στο τέλος της τετραετίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This