Τώρα θυμήθηκε την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα ο Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός συμπέρανε το... φοβερό, πως «είμαστε χώρα που ακόμα έχει χαμηλούς μισθούς»!

Must Read

Στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου «Ο Κόσμος που Αλλάζει» μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έκανε λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις και παγκόσμια γεωπολιτική κρίση, συνέπεια της ρωσικής εισβολής και θυμήθηκε την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, για την οποία φωνάζουν καιρό τώρα και οι έμποροι και οι καταναλωτές.

Είπε διάφορα «νόστιμα» ο πρωθυπουργός, όπως ότι η κρίση είναι «πρωτίστως εισαγόμενη, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί και με εθνικούς όρους. Πρέπει να αντιμετωπιστεί με παρεμβάσεις στη χονδρική αγορά και τις τιμές». Ενώ συμπέρανε το… φοβερό, πως «είμαστε χώρα που ακόμα έχει χαμηλούς μισθούς» και «η πίεση είναι πολύ μεγάλη»!

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση πήρε μέτρα στοχευμένα, όπως την επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, το έκτακτο επίδομα βοήθειας στα πιο αδύναμα νοικοκυριά, την επιδότηση 60 λίτρων το μήνα για τα καύσιμα, παρεμβάσεις για επιχειρήσεις και τους αγρότες. «Θέλουμε να στηρίξουμε την εγχώρια παραγωγή. Αυτά είναι τα εθνικά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε», δήλωσε.

Και επειδή τα μέτρα είναι στοχευμένα, δεν μειώθηκαν οριζόντια οι φορολογικοί συντελεστές στα καύσιμα, όπως σημείωσε! «Προτιμώ τις δυνατότητές μου να τις κατευθύνω σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα είναι πάντα ένα μέτρο στη φαρέτρα μας, αλλά έχει κόστος, και θα πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι, αν κινούμασταν σε αυτή την κατεύθυνση, αυτή τη μείωση θα την έβλεπαν τελικά οι καταναλωτές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This