Τα… γυρίζει τώρα ο απαράδεκτος Πάιατ

Ο απερχόμενος Αμερικανός πρέσβης έσπευσε να... διορθώσει το «άδειασμα» στον Δένδια

Must Read

Φαίνεται ότι με καθυστέρηση αρκετών ωρών ο πολυπράγμων Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ αντιλήφθηκε ότι υπερέβη τα εσκαμμένα.

Η δημόσια αποκάλυψη εμπιστευτικών συνομιλιών με τον υπουργό Εξωτερικών σε «φόρουμ» εφημερίδας, προκειμένου να πλήξει το κύρος του Νίκου Δένδια στο Ουκρανικό, προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις και τον εξέθεσε δυσάρεστα στα μάτια των Ελλήνων, οι οποίοι θεωρούν τη στάση του κατάχρηση φιλοξενίας.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, ο Τ. Πάιατ δήλωσε ότι είχε επισκεφτεί «πάμπολλες φορές» και είχε ενημερώσει τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για τα πολεμικά σχέδια της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εκείνος όμως, σύμφωνα με το νόημα του σχολίου, τον αγνόησε, επιλέγοντας να πιστέψει τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος παραμονές της επίθεσης τον διαβεβαίωνε ότι δεν επίκειται εισβολή.

Ο απερχόμενος πρέσβης είχε τη θεσμική ευχέρεια να ενημερώσει σχετικώς τον πρωθυπουργό ή -σε ακραία περίπτωση διπλωματικής δυσαρέσκειας- να εκδώσει μια επίσημη διαμαρτυρία. Όμως, επέλεξε με άκομψο τρόπο -και χωρίς να είναι βέβαιο αν είχε εξασφαλίσει την έγκριση των πολιτικών του προϊσταμένων- να παρέμβει άγαρμπα στα εσωτερικά της χώρας, δίνοντας τροφή σε δημοσιογραφικές στήλες, που καλλιεργούν την πολιτική παραφιλολογία και τη γραφική προσέγγιση της επικαιρότητας.

Χθες… συνεχάρη τον Δένδια

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Πάιατ, σε μια προσπάθεια να διορθώσει το σοβαρότατο ολίσθημα, επικοινώνησε χθες με τον Ν. Δένδια και τον συνεχάρη για τη στήριξη της ελληνικής ομογένειας (!) στην Ουκρανία. Κατά την επικοινωνία τους, όπως σημειώνεται, ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμηση της χώρας του στις ενέργειες του υπουργού για τη στήριξη της ομογένειας καθώς και για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας…

Στην Αθήνα σήμερα θα βρίσκεται το «γεράκι» της αμερικανικής διπλωματίας Βικτόρια Νούλαντ, Νο3 στην επετηρίδα, η οποία θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ. Υπενθυμίζεται ότι ως βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με ευθύνη την Ευρώπη η Νούλαντ, από κοινού με τον Πάιατ, πρέσβη τότε στην Ουκρανία, φέρεται ότι πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα που ανέτρεψαν το 2014 τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This