Διαφώνησε με την πρόταση του Τσίπρα ο Τσακαλώτος και η Ομπρέλα

Της μουρλής έγινε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Φωτιές άναψε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέλος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης υπό τον τίτλο Ομπρέλα, στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να στηθεί μια κάλπη για την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

Με παρέμβασή του ζήτησε να στηθούν δυο κάλπες, αιτιολογώντας την θέση του ότι κάποιος σύνεδρος μπορεί να είναι υπέρ του ενός και κατά του άλλου. Και υποστήριξε ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει στη βουλή την κυβέρνηση, που φέρνει στο ίδιο νομοσχέδιο κάτι θετικό και κάτι αρνητικό, και να ακολουθεί την ίδια τακτική στις διαδικασίες του.

Στον Τσακαλώτο απάντησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα έχει μια ενιαία λογική, αυτή της ανάδειξης των κορυφαίων οργάνων του κόμματος απευθείας από τη βάση.

Να σημειωθεί ότι η Ομπρέλα κατέθεσε δική της πρότασης για την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τους συνέδρους και όχι από τα μέλη. Υποστηρίζοντας μάλιστα πως «η κεντρική της ιδέα είναι ότι η συμμετοχική δημοκρατία έχει νόημα όταν ασκείται πάνω σε έναν σκελετό που υποστηρίζει την κομματική λειτουργία και παρέχει θεσμικά αντίβαρα».

Και πρότεινε πως για να εκλεγεί κάποιος Πρόεδρος χρειάζεται να λάβει το 50% συν μια ψήφο των ψηφισάντων συνέδρων. Ενώ η Κεντρική Επιτροπή εκλέγεται από το συνέδριο και κάθε εκλεγμένος σύνεδρος έχει ίσο αριθμό ψήφων και δυνατότητα επιλογής υποψηφίων από όλες τις περιφέρειες.

Την συγκεκριμένη πρόταση υπέγραψαν οι: Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Βούτσης, Θοδωρής Δρίτσας, Έφη Καλαμαρά, Κατερίνα Κνήτου, Πάνος Λάμπρου, Ανδρέας Ξανθός, Δημήτρης Παπαδημούλης, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Ράνια Σβήγκου, Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This