Πάλι «μαγείρεψε» τα στοιχεία ο Χατζηδάκης για τις εκκρεμείς

Για να πείσει την κοινή γνώμη αλλά και τους θεσμούς ότι λύνει οριστικά το πρόβλημα των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης

Must Read

Συνεχίζονται οι λαθροχειρίες από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη αλλά και τους θεσμούς ότι λύνει οριστικά το πρόβλημα των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Αφενός μεν η πίεση από τους ασφαλισμένους, που περιμένουν απαυδισμένοι επί σειρά ετών να πάρουν τις συντάξεις τους, αφετέρου δε από τους δανειστές, οι οποίοι εν ολίγοις «παρακαλούν» επί σχεδόν μία δεκαετία το ελληνικό κράτος να αποπληρώσει τις οφειλές προς τους πολίτες, έχουν ως συνέπεια και αυτός ο υπουργός να επιχειρεί με πλείστα όσα τρικ να επιδείξει έργο.

Στο τελευταίο επεισόδιο χθες ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις είναι 78.173 και το εκτιμώμενο κόστος αποπληρωμής τους είναι λίγο πάνω από 179.000.000 ευρώ. Ωστόσο, για να φαίνεται ότι οι πρωτοβουλίες του υπουργού αποδίδουν (είναι παροιμιώδης η αποτυχία της εμπλοκής των ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών που έπειτα από μήνες κατάφεραν να εκδώσουν μόλις 50 προσχέδια συνταξιοδοτικών αποφάσεων γεμάτα λάθη, τα οποία εν τέλει διορθώνουν οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ), αφαιρούνται από το σύνολο των υποχρεώσεων του κράτους μία σειρά από παράμετροι. Συγκεκριμένα, μόνο στην έκθεση και όχι στο δελτίο Τύπου φαίνεται ότι οι μη ληξιπρόθεσμες αιτήσεις για κύρια σύνταξη είναι 31.058, με εκτιμώμενο κόστος 13.989.400 ευρώ.

Επίσης, εδώ και περίπου έναν χρόνο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για… την τύχη 27.000 διεθνών συντάξεων (για τις οποίες απαιτείται αλληλογραφία με φορείς του εξωτερικού), ενώ για τις 123.792 εκκρεμείς αιτήσεις για επικουρική, με εκτιμώμενο κόστος εκκαθάρισης 221.822.885 ευρώ, η κοινή γνώμη ενημερώνεται όχι από το υπουργείο Εργασίας ή τον ΕΦΚΑ αλλά από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής!

Τέλος, από το σύνολο των υποχρεώσεων προς τους ασφαλισμένους αποκρύπτεται επίσης ο κρίσιμος αριθμός των δεκάδων χιλιάδων εκκρεμών εφάπαξ και μερισμάτων αλλά και οι περίπου 63.000 περιπτώσεις συντάξεων με παράλληλη ασφάλιση, που αποδίδονται στους δικαιούχους μειωμένες από 250 έως και 1.000 ευρώ τον μήνα μεικτά και για τις οποίες οφείλονται αναδρομικά έως και έξι ετών (από τον Μάιο του 2016 έως σήμερα).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This