«Πρόκληση απέναντι στην κοινωνία», το φαραωνικό εξοχικό του Golden Boy της ΔΕΗ

Αντιδράσεις για την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» - ΜέΡΑ25: «Τα γαλάζια παιδιά της Κυβέρνησης μέσα σε αυτές τις συνθήκες περνάνε "ζάχαρη"»

Must Read

Η μεγάλη αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για την φαραωνική βίλα που χτίζει στην Τζιά ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα να ζητά την παραίτησή του, ενώ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις.

Το ΜέΡΑ25 σχολίασε χαρακτηριστικά πως «τα γαλάζια παιδιά της Κυβέρνησης μέσα σε αυτές τις συνθήκες περνάνε “ζάχαρη”», ενώ από την πλευρά της ΔΕΗ, κύκλοι τόνισαν πως τα 759τ.μ. της βίλας, έχουν «καθαρά επενδυτικό χαρακτήρα»!

Διαβάστε ακόμα: Η ντροπή της δημοσιογραφίας

Είπαν χαρακτηριστικά αυτοί οι «κύκλοι» της ΔΕΗ προσπαθώντας να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα:

«Ο κ. Στάσσης απέκτησε το οικόπεδο στο νησί το 2018, πολύ πριν αναλάβει τη διοίκηση της ΔΕΗ, κάτι που έγινε τον Αύγουστο του 2019. Η αίτηση για την άδεια οικοδόμησης κατατέθηκε τον Μαΐο του 2019 και η έγκριση από το αρχιτεκτονικό συμβούλιο έγινε τον Ιούνιο του 2019, πριν τις τελευταίες εκλογές, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Στάσσης πριν αναλάβει καθήκοντα στη ΔΕΗ επί τουλάχιστον μια 15ετία διατέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος (CEO) της Enel, στο εξωτερικό, με μισθούς πολλαπλάσιους σε σχέση με τις σημερινές απολαβές του στη ΔΕΗ. Η απόκτηση της έκτασης και η ανέγερση δύο κατοικιών συνολικού εμβαδού 759 τ.μ. έχει καθαρά επενδυτικό χαρακτήρα. Ο κ. Στάσσης είναι πολιτικός μηχανικός και το 2018, μια περίοδο που η Ελλάδα έβγαινε σταδιακά από την οικονομική κρίση, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια επένδυση στο real estate σε ένα νησί του Αιγαίου, με στόχο την εκμετάλλευση των κατοικιών. Είναι άστοχο και παραπλανητικό να επικαλούνται τα δημοσιεύματα μια επένδυση ενός στελέχους που υπηρέτησε επί χρόνια σε πολυεθνικές και είχε την οικονομική δυνατότητα, με τη σημερινή του ιδιότητα ως προέδρου και CEO της ΔΕΗ και τουλάχιστον ανοίκειο να τη συνδέουν με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο τα νοικοκυριά με τους λογαριασμούς ρεύματος».

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες παθαίνουν εγκεφαλικά από τη ΔΕΗ, για να φτιάχνει ο Στάσσης βίλα εκατομμυρίων – Θα φάνε και τα πόμολα

Με ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε τα εξής:

Την ώρα που οι πολίτες παθαίνουν εγκεφαλικά από λογαριασμούς της ΔΕΗ διπλάσιους και τριπλάσιους από τους μισθούς τους, ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη που την ιδιωτικοποίησε, κ. Στάσσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, φτιάχνει πολυτελή έπαυλη 759τ.μ. στη Τζια.

Εντελώς συμπτωματικά ο κ. Στάσσης, πριν καν ξεκινήσει να παίρνει τα 360.000 ευρώ το χρόνο, ξεκίνησε την υπερπολυτελή κατοικία με πισίνες αμέσως μετά τον διορισμό του στη ΔΕΗ. Τα golden boys του κ. Μητσοτάκη έχουν πάει το πλιάτσικο σε διαστημικό επίπεδο.

Τσάμπα ζητάμε εκλογές από τον κ. Μητσοτάκη. Οι άνθρωποι θα μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους μέχρι να φάνε και τα πόμολα. Αφού ο κ. Στάσσης παραιτηθεί, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει εξηγήσεις.​

ΜέΡΑ25: «Πρόκληση απέναντι στην κοινωνία»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

Τη στιγμή που ο κόσμος στενάζει με τους λογαριασμούς που λαμβάνει καθημερινά ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ του κ. Μητσοτάκη χτίζει επαύλεις στη Τζια.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Κυριακάτικη Δημοκρατία” ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ του κ. Μητσοτάκη -και του κ. Χατζηδάκη τότε-, κ. Στάσσης, που ετοιμάζεται να λάβει μισθό 360.000 ευρώ το χρόνο -πέρα από τα μπόνους που μοιράζουν τα golden boys της ιδιωτικοποιημένης πια ΔΕΗ της ΝΔ  (που την ξεπούλησε) και του ΣΥΡΙΖΑ (που είχε δρομολογήσει το ξεπούλημα της)-, χτίζει πολυτελείς επαύλεις στη Τζια 759 τ.μ., την ώρα που οι πολίτες λαμβάνουν λογαριασμούς με ρήτρες αναπροσαρμογής στο ύψος των μπόνους των golden αυτών boys. Η πρόκληση απέναντι στην κοινωνία είναι τόσο μεγάλη, όση βέβαια και η κοροϊδία της Μητσοτάκης Α.Ε., που τάχα μου δήθεν έχει παγώσει την διανομή μερισμάτων της ιδιωτικοποιημένης πια ΔΕΗ, των μετοχών υψηλής αξίας όπως αρέσκονται να λένε οι “επιτελάρχες” του κ. Μητσοτάκη. Είναι όμως σαφές, πως τα γαλάζια παιδιά της Κυβέρνησης μέσα σε αυτές τις συνθήκες περνάνε “ζάχαρη”, όπως και η παρασιτική ολιγαρχία της οποίας η αισχροκέρδεια καθημερινά επιδοτείται, τη στιγμή που οι πολίτες περνάνε ενεργειακό “Γολγοθά”. 

Ελληνική Λύση: «Ο Έλληνας ανυπεράσπιστος στα νύχια των κερδοσκόπων και των διορισμένων Golden Boys»

Σφοδρή ήταν η αντίδραση και της Ελληνικής Λύσης στο μέγα σκάνδαλο, με αναφορά και σε ένα άλλο θέμα, αυτό της αποχώρησης της Total από τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη:

Η απόφαση της εταιρίας Total Energies να αποχωρήσει από τα τεμάχια «Δυτική Κρήτη» και «Νοτιοδυτική Κρήτη», λίγο μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί επιτάχυνσης των εξορύξεων, καταδεικνύει την πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης. Ακόμα και στο εθνικής σημασίας θέμα της εκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου, η επικίνδυνη ΝΔ καταφεύγει στην επικοινωνιακή εξαπάτηση για να κερδίσει λίγες εβδομάδες ανοχής από τους πολίτες.

Την ίδια στιγμή οι αποκαλύψεις για την επίδειξη χλιδής και πλούτου από τα διορισμένα «Golden Boys» της ΝΔ στον τομέα της ενέργειας, την ώρα που οι Έλληνες καταληστεύονται από τις αυξήσεις στο ρεύμα, γεννούν σοβαρότατα ερωτήματα.

«Διορισμένοι», «καρτέλ» και «ολιγάρχες» που θησαυρίζουν επάνω στην καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πρέπει να γνωρίζουν ότι μόλις η Ελληνική Λύση αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, θα κληθούν να επιστρέψουν τα κλεμμένα και να λογοδοτήσουν. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This