9/8/2022

Ανάκτορο 759 τ.μ. χτίζει το golden boy της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Φαραωνικό εξοχικό στην Τζια! Οι άδειες για τα υπόσκαφα και τις πισίνες σε «φιλέτο» 8 στρεμμάτων, βγήκαν τρεις μήνες μετά τις εκλογές του '19

Αυτοκρατορικό ανάκτορο, η οποία ωχριά μπροστά στην έπαυλη «Μικρό Τριανόν «(Petit Trianon) που κατασκεύασε η Μαρία Αντουανέτα στο παλάτι των Βερσαλιών, χτίζει στην Κέα (τη γνωστή και ως Τζια) ο golden πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, του οποίου οι χειρισμοί (που είχαν και την κυβερνητική ευλογία, φυσικά) έχουν βουλιάξει σε βαθιά απελπισία όλα τα ελληνικά νοικοκυριά τους τελευταίους μήνες.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» φέρνει σε αποκλειστικότητα στο φως όλα τα έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν με σαφήνεια πως, την ώρα που οι Έλληνες πολίτες καταρρέουν μπροστά στο ενεργειακό κόστος που τους επέβαλε ο κ. Στάσσης με τις επιλογές του αλλά και η κυβέρνηση, ο ίδιος σκορπά εκατομμύρια ευρώ με τέτοια άνεση, ώστε το γεγονός χρήζει άμεσης διερεύνησης από τις εισαγγελικές Αρχές της χώρας.

Η μοναδικής ομορφιάς και -κυρίως- εξωφρενικού κόστους βίλα που χτίζει δεσπόζει ήδη στη λοφοπλαγιά την οποία αντικρίζει ο επισκέπτης μπαίνοντας στο λιμάνι του πιο κοντινού στην Αττική νησιού των Κυκλάδων, αφού τα βασικά κτίσματά της έχουν πλέον ανεγερθεί.

Διαβάστε ακόμα: «Πρόκληση απέναντι στην κοινωνία», το φαραωνικό εξοχικό του Golden Boy της ΔΕΗ

Στο Γιαλισκάρι

Το μέγεθος των φαραωνικών κατασκευών, όμως, του κ. Στάσση, που θα ζήλευαν ακόμη και μεγιστάνες, δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό διά γυμνού οφθαλμού σε όσους αμέριμνα ατενίζουν από το καράβι τον συγκεκριμένο λόφο, που βρίσκεται πάνω από τη γνωστή παραλία του νησιού, Γιαλισκάρι. Μόνο όποιος καταφέρει να πλησιάσει κοντά μπορεί να διαπιστώσει τον πλούτο ο οποίος δαπανήθηκε για να κατασκευαστεί αυτό το μεγαθήριο κυριολεκτικά πάνω στο «μαγικό» μπλε του Αιγαίου.

Πρόκειται για πλούτο που ξεπερνά τη φαντασία κάθε Έλληνα πολίτη, που άνοιξε με τρόμο αυτήν την περίοδο τον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ για να διαπιστώσει πως απαιτούνται ακόμη και μισθοί ή συντάξεις μηνών για να τον εξοφλήσει. Πρόκειται, όμως, και για πλούτο που ξεπερνά κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες του προέδρου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση, παρά το γεγονός ότι η αμοιβή του για τις υπηρεσίες που παρέχει στη ΔΕΗ αγγίζουν τα 360.000 ευρώ ετησίως. Γιατί φυσικά αυτό το ανάκτορο για να στηθεί απαιτείται ποσό με… πολλά -πάρα πολλά!- μηδενικά. H υπόθεση που εμπεριέχεται στη φράση «πόθεν έσχες» θα μας απασχολήσει, φυσικά, και τις επόμενες μέρες.

Προς το παρόν, οι λεπτομέρειες που περιέχονται στα έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας έχουν σήμερα μεγαλύτερη σημασία.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Χαλκίδα: Πέθανε ξαφνικά αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ

Διαβάστε ακόμα: Η ντροπή της δημοσιογραφίας

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Τα βασιλικά, θερινά ανάκτορα 

Αμέσως μετά με την τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, ο Γιώργος Στάσσης φαίνεται ότι καταθέτει αίτηση για άδεια δόμησης στην Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) του Δήμου Σύρου –  Ερμούπολης, όπου υπάγεται η Κέα. Η προέγκριση της άδειας, την οποία έχει στα χέρια της και παρουσιάζει η «κυριακάτικη δημοκρατία», εκδίδεται τελικά στις 7 Οκτωβρίου του 2019 (Α/Α 70994), ενώ η οριστική άδεια, την οποία επίσης έχει στα χέρια της η «κυριακάτικη δημοκρατία» (Α/Α 86439), εκδίδεται στις 3 Δεκεμβρίου του 2019.

Για όσους δεν θυμούνται, η τοποθέτηση του κ. Στάσση στο τιμόνι της ΔΕΗ έγινε στις αρχές Αυγούστου του 2019, αν και έγκυρες, παγκόσμιες εκδόσεις που ασχολούνται με τον τομέα της ενέργειας την είχαν ανακοινώσει ήδη από τις 31 Ιουλίου. Θα έλεγε, δηλαδή, κανείς με ασφάλεια πως ο διορισμός του ήταν από τις πρώτες ενέργειες της νεοεκλεγείσας τότε κυβέρνησης. Θα έλεγε, επίσης, κάποιος -με απόλυτη ασφάλεια- πως ο κ. Στάσσης αποτέλεσε προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και των στενών συμβούλων του, που μόλις είχαν εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βασιλική έκταση…

Όσον αφορά την άδεια δόμησης, πάντως, αξίζει αρχικώς να αναφέρουμε πως το πρώτο πράγμα που ανακαλύπτει κανείς είναι πως το ανάκτορο του «χρυσού αγοριού» της ΔΕΗ έχει χτιστεί σε οικόπεδο έκτασης 8.500 τ.μ., του οποίου η τοποθεσία ορίζεται ως «Τμήμα Βορινής Καζαμίας Περιφέρειας Κορησσίας Κέας Δήμου Κυκλάδων» Μιλάμε, δηλαδή, για εξαιρετικά… βασιλική έκταση, ακόμη και για τον άνθρωπο που φρόντισε να προβλέψει για τον εαυτό του, εκτός από το bonus του +50% επί των ετήσιων μεικτών αποδοχών του και προσαύξηση επί του ποσού του πρώτου bonus έως κατά 50%, σε περίπτωση υπερεπίτευξης των τεθέντων στόχων του (!)

Τα… ανάκτορα του κ. Στάσση εσωτερικώς αποτελούνται από δύο υπόσκαφες κατοικίες με πισίνες. Σύμφωνα πάντα με την οικοδομική άδεια, η έκταση των δύο κατοικιών θα είναι συνολικά 759,15 τ.μ. Για την ιστορία και για να κάνουμε τις συγκρίσεις, αξίζει να αναφέρουμε πως το βασιλικό ανάκτορο στο Τατόι χτίστηκε σε έκταση 20.000 τ.μ., ενώ το συνολικό εμβαδόν του ίδιου του ανακτόρου δεν ξεπερνούσε τα 1.100 τ.μ. Εκτός όλων αυτών, είχε μόνο μία πισίνα.

Όπως προκύπτει, τέλος, από την άδεια, ο Γιώργος Στάσσης έχει την κυριότητα του έργου μαζί με τη Βασιλική Στασινοπούλου. Δηλαδή, ο καθένας τους κατέχει το 50%.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Επικίνδυνη μόλυνση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Λεφτά που… ίπτανται πάνω από το Αιγαίο 

Εντυπωσιακά είναι, βεβαίως, και όσα αποκαλύπτονται τόσο από το διάγραμμα κάλυψης αρχιτεκτονικής μελέτης όσο και από το τοπογραφικό διάγραμμα που κατατέθηκαν για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, τα οποία έχει επίσης στα χέρια της η «κυριακάτικη δημοκρατία». Τα δύο υπόσκαφα κτίρια με τις πισίνες, έτσι όπως αποτυπώνονται γραμμικά στην αρχιτεκτονική μελέτη, πάνω στο βουνό, με στραμμένη την όψη προς το Αιγαίο, κόβουν την ανάσα, ενώ οι φωτογραφίες του τοπογραφικού που προσδιορίζουν το οικόπεδο μεταφέρουν τη «μαγική» αίσθηση που δημιουργεί η ιδιαίτερη τοποθεσία. Μία τοποθεσία που δεν είναι ούτε πολυσύχναστη ούτε κοσμική, αλλά είναι ωστόσο μοναδική. Για να χτιστεί ακόμη και καλύβα στο σημείο αυτό, τα έξοδα είναι πολλαπλάσια από μία καλύβα σε αστικό ιστό. Φανταστείτε όταν μιλάμε για βίλες αυτού του μεγέθους και αυτής της αξίας.

Αλήθεια, πώς μπορεί να κατάφερε ο κ. Στάσσης -έστω με έναν «χρυσό» μισθό- να συναγωνιστεί το Τατόι και το Petit Trianon της Αντουανέτας; Από το νησί, πάντως, έχουν καταφτάσει στα γραφεία μας πληροφορίες που αναφέρουν πως τα χρήματα για να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές έφταναν ακόμη και μέσα σε…. μαύρες σακούλες, ενώ ο κ. Στάσσης δεν ζητούσε έκδοση τιμολογίου ούτε για τα υλικά. Ίσως εκεί να βρίσκεται το μυστικό για να αποκτήσει κανείς τη βίλα των ονείρων του. Εκεί και στην υφαρπαγή του καθημερινού κόπου ενός λαού μέσα από το νέο σκάνδαλο που ακούει στο όνομα «ξεπούλημα της ΔΕΗ» και -δήθεν- «ενεργειακή κρίση λόγω πολέμου». Όλα μαζί ονομάζονται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και «εγκλήματα λευκού κολάρου».

Η σκανδαλώδης συμφωνία με το αυστραλιανό fund για την πώληση της ΔΕΔΗΕ

Η τελευταία πράξη του δράματος για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, που μεταξύ άλλων οδήγησε στην ενεργειακή και την οικονομική φτωχοποίηση τους Έλληνες, διαδραματίστηκε το περασμένο φθινόπωρο. Μέσα από μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, από την οποία αποκλείστηκε το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, κατέληξε στην άλλοτε Δημόσια Εταιρεία Ηλεκτρισμού να κατέχει το Δημόσιο μόλις το 34% των μετοχών. Παράλληλα εκείνη την περίοδο η συνέλευση της ΔΕΗ ενέκρινε και την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στην αυστραλιανή Macquarie, μέσω θυγατρικής της, καθώς και την απόσχιση του δικτύου διανομής της ΔΕΗ, που απορροφήθηκε πλέον πλήρως από τον ιδιωτικοποιημένο ΔΕΔΔΗΕ. Η σκανδαλώδης συμφωνία με το αυστραλιανό fund, όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», περιλάμβανε και τον προκλητικό όρο να παίρνει κάθε χρόνο ο επενδυτής», ανεξαρτήτου συγκυρίας, ένα ποσό ύψους 90.000.000 ευρώ.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Παραλίγο τραγωδία: Αντιμέτωποι με 20.000 volt υπάλληλοι της ΔΕΑΥΗ που «τρύπησαν» καλώδιο της ΔΕΗ!

«Η απόφαση θα πλήξει τους καταναλωτές. Αφενός, γιατί το κράτος θα χάσει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει σταθεροποιητικά στην αγορά ενέργειας και, αφετέρου, γιατί οι ιδιώτες πάροχοι δεν έχουν ευαισθησίες. Αντίθετα, έχουν συμβόλαια με “ψιλά γράμματα”» τόνιζε από τότε σε ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, όταν ο πόλεμος στην Ουκρανία, στον οποίο αποδίδεται σταθερά το μπαράζ των τιμών ενέργειας στη χώρα μας, δεν είχε αρχίσει καν.

Αρκετούς μήνες πριν και με δεδομένο ότι εν μέσω lockdown οι τιμές χοντρικής της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν εξαιρετικά χαμηλές, ο κ. Στάσσης και το στενό κυβερνητικό επιτελείο είχαν ανακοινώσει ότι θα κλείσουν νωρίτερα τα λιγνιτικά εργοστάσια. Και αυτό παρά το γεγονός πως κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί για τη διατήρηση των χαμηλών τιμών χονδρικής.

Σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις, το μερίδιο του λιγνίτη θα έπεφτε στο 8% το 2024, από το 37% που ήταν το 2019, δηλαδή θα επισπευδόταν εξαιρετικά η διαδικασία σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Εκτός όλων αυτών, ο κ. Στάσσης είχε βάλει τη ΔΕΗ πριν από την εκτίναξη των τιμών και στην περιπέτεια των ομολογιακών δανείων, τα οποία σύναψε προκειμένου θεωρητικά να εξασφαλίσει στην εταιρία ρευστότητα και βελτίωση των κερδών της (και, άρα, να εξασφαλίσει παράλληλα αύξηση των αποδοχών του). Τα δάνεια, όμως αυτά προβλέπουν ποινές και αύξηση επιτοκίων, σε περίπτωση επιστροφής στον λιγνίτη, και φυσικά στερούν από τη ΔΕΗ σήμερα τη δυνατότητα να ασκήσει πιο ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανείς κινήσεις ενός χαρισματικού μάνατζερ. Ίσως γι’ αυτό να φταίει το γεγονός ότι ο κ. Στάσσης δεν είχε τελικά MBA, όπως ήθελε να πλασάρει η κυβέρνηση, «φουσκώνοντας» το βιογραφικό του, αλλά MSc. Ίσως πάλι να φταίει πως για τον κ. Στάσση έχει μεγαλύτερη σημασία να ολοκληρωθούν οι δύο υπόσκαφες κατοικίες με τις δύο πισίνες, προκειμένου να ατενίζει το Αιγαίο.

Ο φιλόσοφος Δημόκριτος, πάντως, έλεγε πως «το να αποκτάς αγαθά δεν είναι αισχρό• όμως, το να τα αποκτάς αδικώντας είναι το χειρότερο από όλα». Κι αυτό γιατί τότε ακόμη και τα «κωλόσπιτα» ρίχνουν μέχρι και κυβερνήσεις. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιωάννινα: Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος απ’ όπου έπεσε και τσακίστηκε η 17χρονη

Με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα...

Εν καιρώ ειρήνης 314 θάνατοι μέσα σε μια εβδομάδα!

Πτωτική τάση στα νέα κρούσματα, στους 120 οι διασωληνωμένοι νοσούντες

Νεκρός εντοπίστηκε 69χρονος σε γκρεμό στο Πόρτο Ράφτη- Ήταν αγνοούμενος από την Κυριακή

Τραγικό τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης ενός 69χρονου για τον οποίο είχε εκδοθεί Silver...

Διονύσης Σιμόπουλος: Συγκίνηση στην κηδεία του αστροφυσικού

Στην τελευταία κατοικία του συνόδευσαν τον διάσημο αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο, οικογένεια, συγγενείς και φίλοι,...

Κως: Άναψε τσιγάρο στον… αέρα – Χειροπέδες σε τουρίστα που κάπνιζε στις τουαλέτες αεροπλάνου

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί στην Κω σε έναν 39χρονο τουρίστα, ο οποίος εν ώρα...

Σε μπαρ στη Λήμνο η Ματίνα Παγώνη – Η αφιέρωση του Πασχάλη

Στην ιδιαίτερη πατρίδα της στη Λήμνο κάνει διακοπές  η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη,...

Ζάκυνθος: «Ευθύνη του υπουργείου Τουρισμού» τα σκουπίδια στο Ναυάγιο λέει ο δήμος

«Μπαλάκι» έχουν γίνει οι ευθύνες για τα σκουπίδια που έχουν μαζευτεί στην πασίγνωστη παραλία Ναυάγιο,...

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Σαμοθράκη, καίει το καταπράσινο νησί

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε το πρωί στη Σαμοθράκη, σε δασική έκταση στην...

Καιρός: Εκρηκτικός συνδυασμός «hot, dry, windy» – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα με τις καιρικές συνθήκες που ανέλυσε η πυρομετεωρολογική...

Χαλκίδα: Πέθανε ξαφνικά αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος ενός 46χρονου αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ που έπαθε έμφραγμα...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νεκροί Αλβανός ηθοποιός και η σύζυγός του που πήδηξαν από τον 6ο όροφο – Ούρλιαζε το παιδί τους

Θρίλερ επικρατεί στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο-μυστήριο γνωστού Αλβανού...

Αυτή είναι η δασκάλα που σκοτώθηκε στα Σύβοτα – Ξεσπά ο γιος της 

Δικαιοσύνη για τον θάνατο της μητέρας του ζητά ο...

Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Δασκαλάκης – Έκκληση για αίμα

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο γνωστός τραγουδιστής...

Γερμανικά κόλπα με τα τεθωρακισμένα!

Το Βερολίνο, από τη μια, θέλει να στείλει τα ελληνικά τανκς στην Ουκρανία και, από την άλλη, δεν θέλει να δυσαρεστήσει περισσότερο τη Μόσχα

Εμπαίζουν τον ελληνικό λαό! Ξαφνική «βόμβα» για τους νεκρούς από κορωνοϊό

Σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά από την πανδημία και ενώ...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με διάγγελμα- κονσέρβα μετέτρεψε σε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα της Ελλάδας!

Μισό διάγγελμα με εμφανή πανικό - Προσπάθησε να την μετακυλήσει τις ευθύνες

Τεράστιο σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από το διάγγελμα του πρωθυπουργού!

Ζήτησαν και... παράταση στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη!

Ύβρεις κατά του πρωθυπουργού σε ζωντανή σύνδεση της ΕΡΤ

Όλο και πιο έντονες είναι οι αντιδράσεις κατά του...

Όπλα στην Ουκρανία: Ρεπορτάζ του CBS αποκαλύπτει σημεία και τέρατα

Σε ένα άκρως αποκαλυπτικό αφιέρωμα με έρευνα της πρώτης...

Όταν μπαίνει ένας κλόουν στο παλάτι…

Οργισμένος και πανικόβλητος φυσικά ο διευθυντής του γραφείου τύπου...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ