Η κυβέρνηση τώρα μοιράζει άδειες στα… ερτζιανά!

Ο Οικονόμου, εν όψει εκλογών, άρχισε να τάζει «λαγούς με πετραχήλια» στο ραδιοτηλεοπτικό χάος

Must Read

Εκλογική χρονιά έρχεται και η κυβέρνηση με ένα διπλό εκβιαστικό σχέδιο που θέτει σε εφαρμογή κρατάει σε ομηρία το σύνολο του περιφερειακού Τύπου (έντυπα μέσα, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί).

Το σχέδιο έχει δύο άξονες: Την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών και των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της ελληνικής επικρατείας, και την ενίσχυση των περιφερειακών και τοπικών έντυπων μέσων.

Ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου περιχαρής ανακοίνωσε χθες: «Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία αδειοδότησης και η κυβέρνηση έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα το τέλος στην άναρχη λειτουργία του ραδιοφωνικού τοπίου στη χώρα». Όμως, αν διαβάσει κανείς πίσω από τις γραμμές, θα διαπιστώσει ότι αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι η επ’ αόριστον συνέχιση του χάους, καθώς η διαδικασία είναι χρονοβόρα, ενώ μόνο όταν αδειοδοτηθούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα ανοίξει η διαδικασία για τους τηλεοπτικούς. «Ζήσε, μαύρε μου, να φας τον Μάη τριφύλλι», που λένε, ενώ σε όλο αυτό το διάστημα της αναμονής και της προσμονής η κυβέρνηση θα κάνει τη δουλειά της, πουλώντας ελπίδες και υποσχέσεις.

Συγκεκριμένα συστήνεται ομάδα εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και ξεκινά συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες που διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις για τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία. Στη συνέχεια, από κοινού με τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς και τα συναρμόδια υπουργεία, θα εκπονηθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών της ελληνικής επικρατείας, ενώ θα γίνει και διάλογος με τα κόμματα, το ΕΣΡ και τους εμπλεκομένους. Μετά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των ραδιοφώνων θα ακολουθήσουν και οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Χρονοβόρα είναι όμως και η διαδικασία για την ενίσχυση των έντυπων ΜΜΕ της περιφέρειας. Τη Μεγάλη Τετάρτη άνοιξε μια πλατφόρμα στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας για τη δήλωση των οικονομικών και άλλων πληροφοριακών στοιχείων των σχετικών επιχειρήσεων. Τα στοιχεία αυτά θα επεξεργαστούν τα στελέχη της Γραμματείας, μετά θα προτείνουν μέτρα ενίσχυσης, θα εγκριθούν και στο τέλος θα ανακοινωθούν. Στο μεταξύ θα έχουν φτάσει οι εκλογές ή και μπορεί να έχουν γίνει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This