Το οβάλ βήμα, ο εξοστρακισμός των υπουργών και οι καλεσμένοι

Τα παραλειπόμενα της πρώτης ημέρας του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ

Must Read

«Δίπλα σε κάθε πολίτη». Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εντός της αίθουσας οι διοργανωτές εφήρμοσαν μια ιδιαίτερη καινοτομία: Ο πρωθυπουργός μιλούσε στο κέντρο ενός υπερυψωμένου κυκλικού βήματος, με τους συνέδρους να κάθονται γύρω του.

  • Ο χρόνος των εκλογών ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης στα «πηγαδάκια» των 2.500 περίπου συνέδρων, πολλοί εκ των οποίων φαίνεται να μην έχουν πειστεί από τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για εκλογές στην ώρα τους, στο τέλος της άνοιξης του 2023. Από την άλλη, σχετική ικανοποίηση επικρατούσε για τις τελευταίες ανακοινώσεις-παρεμβάσεις όσον αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. «Τουλάχιστον τώρα έχουμε κάτι να πούμε στις εκλογικές μας περιφέρειες», έλεγε σχετικά βουλευτής από την ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Ενα προσωπικό πρόβλημα (μικρό ατύχημα) ανάγκασε τον Αντώνη Σαμαρά να μην παρακολουθήσει από κοντά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου. Ενημερώθηκαν το μεσημέρι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο πρώην πρωθυπουργός σκοπεύει, εκτός απροόπτου, να δώσει το «παρών» στην αυριανή, τρίτη ημέρα, όπου -βάσει του προγράμματος- θα πραγματοποιήσει ομιλία. Αντίθετα, παρών ήταν ο Κώστας Καραμανλής, με τον οποίο είχε θερμό χαιρετισμό ο πρωθυπουργός.
  • Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε κατά την έναρξη των εργασιών, στη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου.
  • Της εναρκτήριας ομιλίας του πρωθυπουργού προηγήθηκαν η προβολή ενός βίντεο που συνδύαζε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης με την ιστορία της Ν.Δ., καθώς και χαιρετισμοί του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του προέδρου της επιτροπής του συνεδρίου, ευρωβουλευτή Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

  • Ο Manfred Weber, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος, τελικά δεν ήρθε στην Αθήνα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Αντίθετα, θα δώσουν το «παρών» και θα τοποθετηθούν μέσω του βήματος οι άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι, Antonio Lopez-Isturiz White, γενικός γραµµατέας του ΕΛΚ, Jan Olbrycht, αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, Αβέρωφ Νεοφύτου, πρόεδρος του ∆ηµοκρατικού Συναγερµού, και ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.
  • Σε πασαρέλα υποψηφίων έχει μετατραπεί από χθες ο χώρος του συνεδρίου. Εσωκομματικές εκλογές γαρ αύριο (θα εκλεγούν τα 150 αιρετά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής) και οι υποψήφιοι, μέσα από τις παρασκηνιακές ζυμώσεις, επιχειρούν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ψήφους για την κομματική τους… ανέλιξη. Κάποιοι, μάλιστα, μοίραζαν και προσωπικές κάρτες στους συνέδρους για να μην τους… ξεχάσουν!
  • Στις έξι θεματικές ενότητες και όχι στην κεντρική αίθουσα του συνεδρίου αποφασίστηκε να μιλήσουν οι υπουργοί, ίσως για πρώτη φορά σε τέτοια κομματική διαδικασία.
  • Αγκαλιά τριγύριζαν πριν από την έναρξη των εργασιών ο Άδωνις Γεωργιάδης και η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αττικής Ματίνα Παγώνη. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης υπερηφανευόταν ότι η κυρία Παγώνη τού είχε διοργανώσει προεκλογική εκδήλωση στα βόρεια προάστια.
  • Στις 7.15 μ.μ. εισήλθε στον χώρο του συνεδρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα (με σκούρο μπλε ενδεδυμένοι αμφότεροι). Τούς υποδέχτηκαν ο διευθυντής της Ν.Δ. Γιάννης Μπρατάκος και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This