Μόνο η ΝΔ ψήφισε το νομοσχέδιο του Πλεύρη!

«Χαρίζετε το ΕΣΥ στους ιδιώτες» καταγγέλλει η αντιπολίτευση - «Δίνουμε εναλλακτικές» απαντά η κυβέρνηση

Must Read

Με τη θετική ψήφο μόνο των βουλευτών της Ν.Δ. πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους», που περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ, με άπασα την αντιπολίτευση να καταψηφίζει, καταγγέλλοντας παραχώρηση του ΕΣΥ στους ιδιώτες και εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο Θάνος Πλεύρης επέμεινε μέχρι τέλους πως μοναδικός σκοπός της κυβέρνησης είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, ενώ ειδικώς για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία, μια ρύθμιση για την οποία ασκήθηκε οξύτατη κριτική από αντιπολίτευση και κοινωνικούς φορείς, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως με την πρόβλεψη δίνονται εναλλακτικές επιλογές στους πολίτες, προσθέτοντας πως τα απογευματινά χειρουργεία θα αποσυμφορήσουν την πρωινή λίστα και θα επιστρέψουν ένα μέρος της ιδιωτικής δαπάνης των πολιτών στο δημόσιο νοσοκομείο.

Αίσθηση προκάλεσαν την ίδια ώρα οι ισχυρισμοί της Μίνας Γκάγκα, η οποία ανέφερε πως ο κορονοϊός είναι το πιο κοινωνικά ισότιμο νόσημα που έχουμε δει ποτέ στο δημόσιο σύστημα υγείας, με αφορμή την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, που ζήτησε στοιχεία για το κοινωνικό προφίλ των ασθενών. Σύμφωνα δε με τα λεγόμενα της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, όλοι οι άρρωστοι που νοσηλεύτηκαν, εφοπλιστές, εργάτες και γενικώς άπαντες, είχαν όλοι καλές υπηρεσίες.

Σε κάθε περίπτωση οι εξηγήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεν έπεισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη να σχολιάζει: «Έχετε δυσανεξία σε οτιδήποτε δημόσιο και έρωτα με την εμπορευματοποίηση της Υγείας». Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για «τερατούργημα», υποστηρίζοντας πως η είσοδος ιδιωτών γιατρών αποτελεί ευθεία παραδοχή ότι δεν θα στελεχωθούν τα δημόσια νοσοκομεία με απαραίτητο προσωπικό. Σημειωτέον πως αυτή δεν είναι η μόνη κρίσιμη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας, καθώς επίκειται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και εκείνο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This