Σιωπή Μητσοτάκη για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16 από τις ΗΠΑ

«Το λέμε καθαρά: είμαστε με τη συμμαχία της Δύσης. Ερχόμαστε από το Διαφωτισμό και βαδίζουμε με δημοκρατία»

Must Read

Ούτε λέξη δεν είπε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απόφαση Μπάιντεν -δύο μέρες πριν την επίσκεψή του στις ΗΠΑ- να αναβαθμίσει τα τουρκικά F-16! Αντίθετα ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι πρέπει να ψηφιστεί η συμφωνία με τις ΗΠΑ γιατί θα έχει ευρύτερο ορίζοντα η αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα!

«Είμαστε δεδομένοι φίλοι ώστε να έχουμε, ω μη γένοιτο χρειαστεί, δεδομένη στήριξη», ήταν η κεντρική ιδέα του Κ. Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική σημειώνοντας ότι «η χώρα μας καθίσταται ο βασικός εταίρος και συνομιλητής των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε τρεις λόγους για να ψηφιστεί η συμφωνία, θυμίζοντας ότι «έρχεται σε συνέχεια των συζητήσεων της προηγούμενης κυβέρνησης»:

  1. Περιλαμβάνει τη ρητή δέσμευση ότι η αμερικανική παρουσία στην Ελλάδα θα έχει ευρύ ορίζοντα γιατί θα ανανεώνεται ανά πενταετία.
  2. Η συνεργασία με τις ΗΠΑ διευρύνεται όχι μόνο στο χρόνο αλλά και στο χώρο. Σε τέσσερα νέα σημεία στην Ελλάδα.
  3. Στο προοίμιό της καταγράφει την κοινή βούληση για αμοιβαία προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας έναντι κάθε απειλής ακόμη και ένοπλης επίθεσης.

«Η λεγόμενη ουδετερότητα μετατρέπεται σε μία επικίνδυνη μοναχικότητα. Η δήθεν ανεξάρτητη πολιτική μετατρέπεται σε εξάρτηση από τετελεσμένα που διαμορφώνουν άλλοι. Δεν μετεωριζόμαστε στα 4 σημεία του ορίζοντα», εκτίμησε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Το λέμε καθαρά: είμαστε με τη συμμαχία της Δύσης. Ερχόμαστε από το Διαφωτισμό και βαδίζουμε με δημοκρατία».

Επισημαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε δύο φορές στον (απόντα) Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι πρέπει «να λογοδοτήσει. Εσείς τι κάνατε στον τομέα των εξοπλισμών; Ένα μεγάλο πρόγραμμα, το πρόγραμμα για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. 500 εκατ. για αεροσκάφη 50 ετών. Κανένα από αυτά τα αεροσκάφη δεν πετά σήμερα. Και να λογοδοτήσει κάποια στιγμή ο παλιός σας συνεταίρος, ο Καμμένος, τώρα τον έχετε διαγράψει αλλά μαζί συγκυβερνούσατε», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης ενώ στη συνέχεια θύμισε δηλώσεις του πρώην υπουργού να γίνει αμερικανική βάση η Κάρπαθος.

Ακόμη ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την ακρίβεια και πρόσθεσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι; Όχι, γιατί καμία εθνική προσπάθεια δεν είναι σε θέση να αμυνθεί πλήρως απέναντι στη λαίλαπα του πολέμου. Όποιος σε αυτή την αίθουσα ισχυρίζεται ότι έχει το μαγικό ραβδί να κρατήσει τις τιμές εκεί που ήταν το 2020, λέει ψέματα».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This