Ντροπή… Την κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο Πρωθυπουργός τη χαρακτήρισε «παρέμβαση»!

Πλήρης απαξίωση και παραχάραξη της ιστορίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Must Read

Ως μαύρη σελίδα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας θα μείνει η σημερινή ημέρα και η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο. Από ένα βήμα όπου λίγοι ηγέτες έχουν την τιμή να ανέβουν και να μιλήσουν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε όσους τον άκουσαν να αισθανθούν μόνο ντροπή και τίποτε άλλο.

Δεν έφτανε το ότι τόλμησε να συγκρίνει το ναζιστικό τάγμα Αζόφ με τους ήρωες του Μεσολογγίου, οι οποίοι προτίμησαν το θάνατο από την ατίμωση, δεν έφτανε που γενικόλογα ανέφερε πως στην Κύπρο έχει γίνει εισβολή και κατοχή, χωρίς όμως να ψελλίσει ποιος είναι ο υπαίτιος (δύο ημέρες στις ΗΠΑ δεν έχει ξεστομίσει ούτε το Του…), δεν έφτανε που -επίσης γενικόλογα- μίλησε για υπερπτήσεις και απειλή της εθνικής μας κυριαρχίας, χωρίς όμως να πει από ποιον, κατάφερε να «ξεπλύνει» και τον εγκληματία Λόρδο Έλγιν, ο οποίος έκλεψε τα Γλυπτά του Παρθενώνα με τη βοήθεια των Οθωμανών δυναστών!

Η έλλειψη ιστορικής συνείδησης και γνώσης του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι προσβλητική για όποιον γνωρίζει έστω και τα βασικά της πλούσιας ιστορίας μας. Και τα συνεχή ατοπήματά του, δείχνουν την απουσία ενδιαφέροντος για να τη μάθει.

Μιλώντας λοιπόν από το βήμα του Κογκρέσου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχάραξε αισχρά την ιστορία, λέγοντας ότι ο Έλγιν έκανε… «παρέμβαση για τα δικά του χόμπι» στον Παρθενώνα!

«Πηγαίνω στο μνημείο Λίνκολν και αυτό μου θυμίζει σαν να περιδιαβαίνω και να περπατώ στον Παρθενώνα, πριν ο λόρδος Έλγιν παρέμβει εκεί για τα δικά του καλλιτεχνικά χόμπι», είπε χωρίς ίχνος τσίπας ο Πρωθυπουργός, την ώρα που πίσω του, τόσο η Κάμαλα Χάρις, όσο και η Νάνσι Πελόζι χαμογελούσαν. Πιθανόν οι δύο ισχυρές κυρίες της αμερικανικής πολιτικής, να ξέρουν καλύτερα την ελληνική ιστορία από τον κ.Μητσοτάκη.

Βέβαια, να θυμίσουμε ότι μιλάμε για έναν Πρωθυπουργό ο οποίος είχε τη… φαεινή ιδέα να κάνει πρόταση για να… δανειστούμε τα κλεμμένα Γλυπτά! Τα Γλυπτά που μας ανήκουν και εκλάπησαν. Και για μία Κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος της οποίας τα έχει χαρακτηρίσει «μάρμαρα»

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This