Απάντηση Μητσοτάκη στην επίθεση Ερντογάν: «Ίσως αλλάξει γνώμη»

Η Τουρκία απειλεί και ο πρωθυπουργός ελπίζει να... αλλάξει στάση ο Σουλτάνος

Must Read

Δυο μέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Ερντογάν και ενώ η Κομισιόν αρνήθηκε να τον υπερασπιστεί, κρατώντας ουδέτερη στάση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ότι για εκείνον «δεν υπάρχει».

Κατά την διάρκεια της συζήτησής του με τον πρόεδρο του Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, Borge Brende, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν θα κόψει πρώτη τους δεσμούς με την Τουρκία. Ανέφερε μάλιστα ότι ο Ερντογάν είχε αναφέρει ξανά ότι δεν θα του μιλήσει, αλλά τον συνάντησε πριν δύο μήνες στην Κωνσταντινούπολη,  επομένως ίσως αλλάξει γνώμη και… αυτή τη φορά.

«Θυμάμαι μετά τον Μάρτιο του 2020 όταν η Τουρκία προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως όπλο τους μετανάστες και εμείς υπερασπιστήκαμε τα σύνορα της Ελλάδας και φέραμε την ηγεσία της ΕΕ στον Έβρο, πάλι είχε πει ότι δεν θα μου μιλήσει. Ίσως να αλλάξει γνώμη ξανά. Αλλά στο τέλος της ημέρας είμαστε γείτονες, πάντα πρέπει να μιλάμε και πάντα πρέπει να κρατάμε κανάλια επικοινωνίας ανοιχτά», σχολίασε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Με την Τουρκία είμαστε γείτονες, πάντα θα χρειάζεται να μιλάμε και πάντα θα κρατάμε ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας, δεν θα είμαστε ποτέ εμείς που θα διακόψουμε την επικοινωνία με τους γείτονες μας» δήλωσε:

«Από την άλλη, όμως, εάν ο πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί πως δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδος και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ή δεν θα “διεθνοποιήσω” ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, τότε έχει εσφαλμένη εντύπωση».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για απαράδεκτη πρακτική κληθείς να σχολιάσει τον άνευ προηγουμένου μεγάλο αριθμό υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά. «Θα θίγω το συγκεκριμένο ζήτημα, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία έως ότου η Τουρκία αλλάξει τη συμπεριφορά της», σημείωσε χαρακτηριστικά Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This