«Ο Μανιαδάκης είχε απειληθεί από τον διοικητή της ΤτΕ Στουρνάρα»

Το επιβεβαιώνει το εισαγγελικό πόρισμα - Πολύ σοβαρή εξέλιξη

Must Read

Εισαγγελέας σε πόρισμά του είχε αποδεχτεί ότι ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης είχε απειληθεί από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να μη δώσει πληροφορίες για το σκάνδαλο Novartis.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

H αποκάλυψη, που έρχεται στο φως πρώτη φορά, μπορεί -λογικά- να οδηγήσει ακόμη και σε ανάσυρση της υπόθεσης, εάν συνδυαστεί με τις αποκαλυπτικές συνομιλίες που είχε ο εκδότης του «Documento», Κώστας Βαξεβάνης, με τον Μανιαδάκη. Συνομιλίες τις οποίες ο εκδότης έφερε στο φως στο πλαίσιο της απολογίας του στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, που ερευνά το σενάριο της σκευωρίας σε σχέση με το σκάνδαλο.

Ο εισαγγελέας, που κατέληξε στο παραπάνω συμπέρασμα, είχε διεξάγει έρευνα έπειτα από αναφορά της πρώην εισαγγελέως Κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη. Η κ. Τουλουπάκη, από την άλλη, είχε συντάξει τη συγκεκριμένη αναφορά προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών αμέσως μόλις ο καθηγητής Μανιαδάκης της κατέθεσε το χρονικό των απειλών που δεχόταν από τον Γιάννη Στουρνάρα, όταν ακόμη ήταν υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα.

Ελένη Τουλουπάκη

Η αναφορά τελικά αρχειοθετήθηκε (και ορθώς), αν και ο εισαγγελέας αποδεχόταν στο σκεπτικό του το γεγονός των απειλών, επειδή για το συγκεκριμένο αδίκημα, με βάση τον Ποινικό Κώδικα, απαιτείται έγκληση. Και έγκληση δεν είχε γίνει.

Ωστόσο, σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Με βάση τη συνομιλία που κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης, φαίνεται ότι ο καθηγητής Μανιαδάκης δεν δεχόταν απλά απειλές, αλλά εκβιαζόταν να μην παρέχει πληροφορίες στις εισαγγελικές Αρχές για το σκάνδαλο της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας. Και για το αδίκημα αυτό η διαδικασία κινείται αυτεπάγγελτα.

Συγκεκριμένα, στις συνομιλίες ο καθηγητής ακούγεται να λέει πως «τρώει απίστευτο μπούλινγκ» και πως ο κεντρικός τραπεζίτης τού έδωσε να καταλάβει ότι βρίσκεται σε κοινή τακτική με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντάς του πως «όταν θα έρθει η Ν.Δ. στην εξουσία, θα γα…ουν τους μάρτυρες και τη Δικαιοσύνη». Σύμφωνα πάντα με όσα ακούγονται στις συνομιλίες, στον Μανιαδάκη είχε μεταφερθεί από τον Γιάννη Στουρνάρα πως το σχέδιο αυτό το επεξεργάζονταν από κοινού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος θα ετοίμαζε το νομοθετικό πλαίσιο και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Νίκος Μανιαδάκης

Χθες, πάντως, οι δικηγόροι του Κώστα Βαξεβάνη, σε αίτηση που κατέθεσαν στην κ. Αλεβιζοπούλου, άφησαν τον υπαινιγμό ότι η ανακρίτρια αρνείται να παραλάβει κρίσιμο αποδεικτικό υλικό, που αποδεικνύει πολιτικούς εκβιασμούς, επειδή θέλει να έχει «κηρύξει το πέρας της επίμαχης ανάκρισης» μέχρι «την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για πλήρωση θέσεων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου».

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως τον Άρειο Πάγο και μάλλον το γραφείο της κ. Αλεβιζοπούλου επισκέφτηκε και η κ. Τουλουπάκη, η οποία φέρεται επίσης ότι έχει έντονους προβληματισμούς για τους χειρισμούς της ανακρίτριας. Σκοπός της επίσκεψης, επομένως, μπορεί και να ήταν η κατάθεση αυτών των προβληματισμών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This