Έρχονται μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας – «Κόφτης» στη χρήση των κλιματιστικών!

Κίνητρα, προτροπές και τρόπους για να... γλιτώσουμε χρήματα υπόσχεται ο πρωθυπουργός

Must Read

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, ετοιμάζεται να ανακοινώσει δεσμίδα έκτακτων μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας, τα οποία θα αφορούν τόσο σε δημόσια κτίρια, όσο και σε ιδιωτικές κατοικίες.

Φυσικά, όπως έγινε με το αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης» των πολιτών (μόνο), το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε… σημαία της στην πανδημία Covid-19, τώρα, με αφορμή την ενεργειακή κρίση, ο πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να ανακοινώσει πως «πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη σε αυτή την συλλογική προσπάθεια», εννοώντας, ως συνήθως, τους πολίτες, που, ούτως ή άλλως πάντα πληρώνουν το μάρμαρο…

Τη σχετική εξαγγελία έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σύμφωνα δε με τις πρώτες πληροφορίες, η ρύθμιση της θερμοκρασίας των κλιματιστικών περιλαμβάνεται στα εν λόγω μέτρα, ενώ αναμένεται να υπάρχει πρόβλεψη για κίνητρα που αφορούν στην αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών, παρεμβάσεις σε κτίρια δημόσια και ιδιωτικά (π.χ. εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων, κ.ά.), ενώ αναμένεται να ενθαρρύνεται η χρήση όσο το δυνατόν λιγότερο, των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Μείωση της εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια

Δεν αποκλείεται, επίσης, να γίνει σύσταση για τηλεργασία των δημοσίων υπαλλήλων, όπως έχει γίνει ήδη σε Ισπανία και Ιταλία, περιορισμό της χρήσης κλιματιστικών σε δημόσια κτίρια, αλλά και κίνητρα για χρήση από τους εργαζόμενους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Με τα μέτρα θα επέλθει εξοικονόμηση ενέργειας, έτσι θα υπάρξει και μείωση στους λογαριασμούς του ρεύματος, ενώ θα συμβάλλουν και στην προσπάθεια για μείωση της εξάρτησης της Ε.Ε. από τη ρωσική ενέργεια.

«Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη σε αυτή την συλλογική προσπάθεια», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός από το Προεδρικό Μέγαρο και συνέχισε, τονίζοντας πως «με μερικές αλλαγές στην συμπεριφορά μας, μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια, να γλιτώσουμε χρήματα και να διευκολύνουμε την προσπάθεια της χώρας να μειώσει συνολικά το ενεργειακό της αποτύπωμα. Είναι πολιτικές που μόνο όφελος έχουν στην εφαρμογή τους. Η κυβέρνηση θα φροντίσει να παρουσιάσει σύντομα ένα συγκεκριμένο και συνεκτικό σχέδιο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This