ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές εντάσεις για τις προεδρικές επιλογές Σβίγκου και Βασιλειάδη

Must Read

Ποικίλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκάλεσαν οι προτάσεις – επιλογές του Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις Γραμματέα, αναπληρωτή Γραμματέα και για την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, με εκπροσώπους των λεγόμενων «προεδρικών» να εκφράζουν τις έντονες διαφωνίες τους και αντιδράσεις να υπάρχουν και από την «Ομπρέλα», παρότι η Ράνια Σβίγκου προέρχεται από τις τάξεις τους.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, μέλη της μειοψηφίας ανέφεραν με παρεμβάσεις τους ότι δεν θα ψηφίσουν την υποψηφιότητα της Ράνιας Σβίγκου και του -πρώην υφυπουργού Αθλητισμού- Γιώργου Βασιλειάδη, ενώ κατέθεσαν άλλες τέσσερις υποψηφιότητες (εκτός προεδρικής πρότασης): των Μιχάλη Σαμπατακάκη, Πάνου Λάμπρου, Νίκου Φίλη και Αννέτας Καββαδία.

Μάλιστα, ο Θοδωρής Δρίτσας της «Ομπρέλας» επέκρινε τις επιλογές του προέδρου, σχολιάζοντας ότι δεν συνθέτουν τάσεις. Την ίδια ώρα, αιχμές για την επιλογή της Ράνιας Σβίγκου άφησε και ο Παύλος Πολάκης, λέγοντας πως η υποψήφια γραμματέας είναι καλή, αλλά δεν εξέφραζε τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ως εκ τούτου, οι τοποθετήσεις στελεχών της παράταξης προκάλεσαν την παρέμβαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, αναφορικά με όσα είπε ο Θοδωρής Δρίτσας, φέρεται να σχολίασε πως «έκανα μία πρόταση χωρίς να υπολογίζω τις τάσεις» και να σημειώνει πως αντί να βλέπει χαρούμενα πρόσωπα, βλέπει θλιμμένα πρόσωπα που επαναλαμβάνουν τα ίδια.

Απάντηση σε αυστηρό τόνο

Όσον αφορά στη δήλωση Πολάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε αυστηρό τόνο, λέγοντας στον πρώην αν. υπουργό πως «δεν είσαι ο αυθεντικός εκφραστής των 172.000 μελών» και ότι «ο καθένας από εμάς είναι εκφραστής τους».

Σε ότι έχει να κάνει με το γενικότερο κλίμα, πάντως, η πρόταση Σβίγκου αντιμετωπίστηκε θετικά από τους παρευρισκόμενους, που, πάντως, έκαναν λόγο για μία πράξη αιφνιδιασμού από την πλευρά του προέδρου, που θα μπορούσε να ειχε αποφευχθεί και να είχαν όλοι καταλήξει στο ίδιο πρόσωπο, κατόπιν συνεννόησης.

Κατόπιν καταμέτρησης των ψήφων για την εκλογή Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα, καθώς επίσης και για τη νέα Πολιτική Γραμματεία, με τις οποίες και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για γραμματέα την Ράνια Σβίγκου και αναπληρωτή γραμματέα τον Γιώργο Βασιλειάδη, συγκέντρωσε ποσοστό γύρω στο 77%.

Σημειώνεται πως σε ψηφοφορία μπήκε πρόταση του Στ. Παππά να μπουν δύο χωριστές κάλπες για τη γραμματέα και τον αναπληρωτή γραμματέα, όμως η πρότασή του συγκέντρωσε 5 συνολικά ψήφους.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This