Ρεσιτάλ κυβερνητικής ανικανότητας η σύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας στα ελληνικά πλοία

Τους ζητάνε να αποφεύγουν τα ιρανικά ύδατα, αφού δεν μπορούν να προστατεύσουν τα πλοία με ελληνική σημαία!

Must Read

Προφανώς ανίκανη η κυβέρνηση να προστατεύσει τα ελληνικά συμφέροντα και τους Έλληνες πολίτες, προχωράει σε μια άνευ προηγουμένου σύσταση. Και αφού είναι ανίκανοι να προστατέψουν τα πλοία με ελληνική σημαία, όπως οφείλουν, τους λένε να μείνουν μακριά από τα ιρανικά ύδατα, για να μην καταληφθούν από τους Φρουρούς της Επανάστασης!

Διαβάστε ακόμη: Είχαν διαμαρτυρηθεί και οι Καρύστιοι για το τάνκερ που κατάσχεσε η Ελλάδα με εντολή των ΗΠΑ

Η σύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας προς τις ελληνικές πλοιοκτήτριες εταιρείες αναφέρει ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τα πλοία τα ύδατα αρμοδιότητας Ιράν, κατά τον διάπλου τους στον Περσικό κόλπο, στα στενά του Ορμούζ και τον κόλπο του Ομάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Prudent Warrior βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι Bandar Abbas και το Delta Poseidon στον Περσικό κόλπο. Τα δύο ελληνικά τάνκερ τελούν υπό κατάληψη, ενώ το πλήρωμα παραμένει στα πλοία και τα μέλη είναι καλά στην υγεία τους.

Η επικοινωνία Δένδια με τον Άντονι Μπλίνκεν 

Για το θέμα των δυο ελληνικών πλοίων που κρατούνται στο Ιράν μίλησαν στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν. Ο Νίκος Δένδιας μίλησε και με τον Κύπριο ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ενεργειών για το θέμα, καθώς ένα άτομα από τα πληρώματα είναι Κύπριος πολίτης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση την Κυριακή εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της στις ιρανικές αρχές, με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, αρμόδιο για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, να χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την ενέργεια της Τεχεράνης.

«Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την απαράδεκτη κατάσχεση δύο ελληνικών πλοίων από το Ιράν στον Περσικό Κόλπο. Θέσαμε αμέσως το ζήτημα της κατάσχεσης και εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας στις ιρανικές αρχές για αυτές τις πράξεις και ζητάμε ταχεία διευκρίνιση, επίλυση και αποκλιμάκωση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πίτερ Στάνο.

Επισημαίνοντας ότι «η ελευθερία της ναυσιπλοΐας και η ελεύθερη ροή του εμπορίου είναι βασικές αρχές που πρεσβεύει η ΕΕ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This