Ευχές κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αλλάξει λογική η Τουρκία

Ο πρωθυπουργός στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ επιτέθηκε στον φοιτητή που τραυματίστηκε από κρότου λάμψης των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Must Read

Την ώρα που οι Τούρκοι έχουν κόψει το Αιγαίο στα δύο και απειλούν την εθνική κυριαρχία στα νησιά μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την… ελπίδα του ότι οι γείτονες θα αλλάξουν λογική μαζί με το όνομά τους.

Μιλώντας στο 13ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους νέους ότι η επόμενη τετραετία της διακυβέρνησης του θα είναι αφιερωμένη σε αυτούς και ζήτησε την ψήφο τους.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Κω, στην Ψέριμο και στην Αστυπάλαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την χαρακτήρισε ως «εθνικό μήνυμα».

«Βλέπετε μπορεί οι γείτονες να τα βάζουν με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο, όμως κάθε ρητορικό επιθετικό τους βήμα μετατρέπεται σε ένα ακόμη βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και τη διεθνή απομόνωση» είπε και πρόσθεσε: «Εμείς όμως είμαστε στην πραγματικότητα. Και ευχόμαστε μαζί με το όνομα τους, να αλλάξουν και τη λογική τους. Αλλά δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, με το παράνομο και με το παράλογο». 

Όπως δήλωσε ο «ο αληθινός πατριωτισμός δεν ζυγίζεται σε πομπώδη συνθήματα και δεν μετριέται με στολές και φιέστες. Αυτές ήταν οι… ‘καμένες λογικές’, που απέτυχαν. Σήμερα το εθνικό συμφέρον απαιτεί σταθερές συμμαχίες και τις έχουμε, ισχυρή άμυνα και την χτίζουμε» είπε και σημείωσε ότι η Ελλάδα κρατάει κλειστές πόρτες στις προκλήσεις και ανοιχτές στις συζητήσεις.

Επιτέθηκε στον φοιτητή που τραυματίστηκε από κρότου λάμψης

Αναφερόμενος στα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ο πρωθυπουργός με τρόπο που προκάλεσε αίσθηση, επιτέθηκε στον φοιτητή που τραυματίστηκε από κρότου λάμψης που έριξαν αστυνομικοί στο ΑΠΘ  και τον χαρακτήρισε «επαγγελματία τραυματία»! «Πότε η κατασκευή μιας βιβλιοθήκης θεωρείται καταπάτηση του ασύλου, πότε λίγοι κρανιοφόροι βαφτίζονται χιλιάδες φοιτητές και πότε οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων αποδεικνύονται επαγγελματίες τραυματίες;» δήλωσε.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει ότι καταργούνται οι σύλλογοι και οι φοιτητικές εκλογές, κάτι που δεν ισχύει. Ο συνδικαλισμός στις πανεπιστημιακές σχολές προβλέπονται από το Σύνταγμα, ούτε αυτό δεν γνωρίζουν» τόνισε.

«Είστε η πιο κοσμοπολίτικη από όλες τις γενιές. Μεγαλώσατε σε μια ειρηνική και ελεύθερη Ευρώπη που αναζητούσε να γίνεται καλύτερη», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και χαρακτήρισε κρίσιμο τον ρόλο της νεολαίας και στο μέτωπο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. «Λέμε στους φίλους μας στην Ουκρανία, δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Είμαστε με την Ουκρανία γιατί είμαστε με τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, με την Ευρώπη και την Ελλάδα» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This