Μας ζητούν και άλλα οπλικά συστήματα, παραδέχθηκε ο Παναγιωτόπουλος!

Προσπάθησε να δείξει ότι η συμφωνία με τη Γερμανία δεν έχει κλείσει και είναι υπό διαπραγμάτευση

Must Read

Από την ώρα που αρχίσαμε να στέλνουμε όπλα, πυρομαχικά, τεθωρακισμένα και πυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία μας ζητούν και άλλα, όμως ως τώρα δεν τα δίνουμε «γιατί τα έχουμε για συγκεκριμένο λόγο εκεί», παραδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα. Ο Ν. Παναγιωτόπουλος προσπάθησε να δείξει ότι η συμφωνία με τη Γερμανία δεν έχει κλείσει και είναι υπό διαπραγμάτευση.

«Μας ζητάνε διάφορα να στείλουμε. Σε άλλα λέμε ότι μπορούμε σε άλλα λέμε ότι δεν μπορούμε. Λέμε ευθαρσώς «όχι», και μάλιστα εξηγούμε ότι το υλικό που μας ζητούν δεν είναι προς διάθεση γιατί είναι εκεί ανεπτυγμένο για έναν λόγο. Για μια απειλή που αισθανόμαστε ότι δεχόμαστε ιδίως αυτές τις ημέρες από την Τουρκία», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας.

Όσον αφορά τα γερμανικά τεθωρακισμένα ο Ν. Παναγιωτόπουλος ισχυρίσθηκε ότι η συμφωνία που ανακοίνωσε ο καγκελάριος Σολτς «δεν έχει ολοκληρωθεί. Απαιτούνται κάποιες διευκρινήσεις σε σχέση με τον χρονισμό της αντικατάστασης προκειμένου να συμφωνήσουμε. Θέλουμε ταυτόχρονη αντικατάσταση των παλιών τεθωρακισμένων με τα πιο σύγχρονα γερμανικά. Για να γίνει πρέπει να τα δούμε. Να γίνει αξιολόγηση σε ποια κατάσταση βρίσκονται και μετά να προχωρήσει η ανταλλαγή ώστε να μην μείνουν εκτεθειμένες ούτε δευτερόλεπτο οι Ένοπλες Δυνάμεις».

Για «ΙΧ εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας» από τον Κ. Μητσοτάκη έκανε λόγο ο Θ. Δρίτσας. «Ο Κ. Μητσοτάκης σας ξεπερνά και εσάς και τον Ν. Δένδια. ΙΧ εξωτερική πολιτική, ΙΧ αμυντική πολιτική», ανέφερε και πρόσθεσε: «ΙΧ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανεύθυνος. Συλλήψεις εξωτερικής πολιτικής. Δένει τη χώρα χειροπόδαρα σε ένα άρμα σε μία διαδικασία εντελώς επικίνδυνη». «Είστε εκτεθειμένοι. Σας εξέθεσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και ο καγκελάριος της Γερμανίας. Μην επικαλείστε ότι δεν είστε ελέφαντας. Μόνο την υπομονή σας να ανέχεστε αυτόν τον πρωθυπουργό μπορώ να σας αναγνωρίσω», είπε εμφατικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This