Ο Ερντογάν εξαγριώνεται επειδή απομονώνεται, απεφάνθη ο Μητσοτάκης για τις τουρκικές πολεμικές προκλήσεις

«Είναι ώρα για εθνική συσπείρωση απέναντι σ' έναν απρόβλεπτο γείτονα»

Must Read

Σύσσωμη η τουρκική κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έχουν σηκώσει το πολεμικό μπαϊράκι κατά της Ελλάδας και απειλούν ξεκάθαρα πλέον τα νησιά του Αιγαίου, αλλά στην Αθήνα ο μήνας έχει… εννιά (κυριολεκτικά σήμερα)!

Η Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν μια δική τους οπτική, μια άλλη θεώρηση των πραγμάτων, η οποία φάνηκε και κατά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην τελετή απονομής των Βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Έχοντας προηγηθεί το κρεσέντο προκλήσεων από τον Ταγίπ Ερντογάν, ακόμα και στα ελληνικά, ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε πάλι για… απομόνωση της Τουρκίας, η οποία την οδηγεί σε εξαγρίωση:

«Έχουμε έναν γείτονα που όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται και υπ’ αυτούς τους όρους θα επαναλάβω την άποψή μου πως ισχυρό κράτος σήμερα είναι το σταθερό κράτος και αυτή τη σταθερότητα που συμβαδίζει με τη συνέχεια και τη συνέπεια είμαι αποφασισμένος να την εξασφαλίσω».

Το πόσο «απομονωμένη» είναι η Τουρκία το διαπιστώνουμε με τον καίριο ρόλο που διαδραματίζει στο διεθνές γίγνεσθαι και στα «καυτά» θέματα της παγκόσμιας επικαιρότητας…

Στη συνέχεια βρήκε την ευκαιρία να μπλέξει και την εσωτερική πολιτική, λέγοντας πως εξαιτίας της Τουρκίας, η χώρα «θα πρέπει να μείνει μακριά από την τοξική κομματική αντιπαράθεση», ενώ επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους «αλλά τώρα είναι ώρα για διαφορετικές προτεραιότητες».

Μίλησε σε εκείνο το σημείο για εθνική συσπείρωση, η οποία βέβαια δεν εξήγησε πως θα επιτευχθεί όταν η Κυβέρνησή του λαμβάνει αποφάσεις και κάνει εξωτερική πολιτική εν κρυπτώ, σχολίασε όσον αφορά της προτεραιότητες: «Κατ’ αρχάς για εθνική συσπείρωση απέναντι σ’ έναν απρόβλεπτο γείτονα, για συνετή οικονομική διαχείριση και για διαρκείς παρεμβάσεις για να εξασφαλίσουμε μία ομαλή και δημιουργική καθημερινότητα».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε και αυτό το… ακατάληπτο: «Ο ρεαλισμός δεν εμποδίζει την αισιοδοξία όταν αυτή τεκμηριώνεται με αισιοδοξία και υπάρχει».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This