Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία που επιφέρει μαζικές απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ

«Η ΛΑΡΚΟ είναι το αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα της Ελλάδας που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης: απολύσεις, απαξίωση, φτωχοποίηση...»

Must Read

Νέα επίθεση εξαπολύει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσα από κοινή δήλωση πέντε τομεαρχών και βουλευτών της Κ.Ο. του, οι οποίοι απαιτούν την απόσυρση της «απαράδεκτης», όπως τη χαρακτηρίζουν, «τροπολογίας που οδηγεί σε μαζική απόλυση τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ», καταγγέλλοντας, παράλληλα, τις «κυβερνητικές μεθοδεύσεις».

Ειδικότερα, με αφορμή τη σχετική τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση, οι συναρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Έ. Αχτσιόγλου, Αλ. Χαρίτσης, Σ. Φάμελλος, Γ. Σαρακιώτης, αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Μετά την ψήφιση της κατάπτυστης τροπολογίας του Φεβρουαρίου του 2020 που άνοιξε το δρόμο για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, από τους βουλευτές της ΝΔ και μόνο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη που υποσχόταν “περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας για όλους”, με τροπολογία ντροπής που κατέθεσε νύχτα και φέρνει την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγεί σε μαζική απόλυση όλους τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, της μοναδικής εταιρείας παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού επί δύο χρόνια απαξίωσε πλήρως το εργοστάσιο και τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της εταιρείας καθιστώντας τες επικίνδυνες ακόμη και για τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και αφού έκοψε μισθούς, δώρα και επιδόματα, προχωρά τώρα στην μαζική απόλυση των εργαζομένων που κράτησαν ζωντανή την εταιρεία υπό τις αντίξοες συνθήκες που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε. Σε μία περίοδο μάλιστα που η χρηματιστηριακή τιμή του νικελίου έχει εκτοξευθεί, καταγράφοντας ρεκόρ δεκαετιών και η Ρωσία, η οποία κατέχει το 12% της παγκόσμιας παραγωγής, βρίσκεται υπό το καθεστώς κυρώσεων.

Η ΛΑΡΚΟ είναι το αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα της Ελλάδας που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης: απολύσεις, απαξίωση, φτωχοποίηση. Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζομένων της. Καταγγέλλουμε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την απαράδεκτη τροπολογία που οδηγεί σε μαζική απόλυση τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ».

*πηγή φωτο: syriza.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This