Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για ημερίδα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Εθνικιστικά συλλαλητήρια μίσους στην Αθήνα» οι συγκεντρώσεις κατά της συμφωνίας για βουλευτές της Κουμουνδούρου

Must Read

Καμία απολύτως κριτική εξακολουθούν να μη δέχονται στον ΣΥΡΙΖΑ για την αγαπημένη και πολυδιαφημισμένη σαν επιτυχία, Συμφωνία των Πρεσπών. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η επίθεση που κάνουν στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) βουλευτές της Κουμουνδούρου με αφορμή ημερίδα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι Τομεάρχες Άμυνας, Θοδωρής Δρίτσας, Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας, Γιώργος Τσίπρας κατέθεσαν ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς, Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο με θέμα την ημερίδα της Ένωσης, ζητώντας ουσιαστικά την φίμωσή της και καλώντας την κυβέρνηση να ελέγξει την Διοίκησή της!

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) οργανώνει Ημερίδα στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 22 Ιουνίου με θέμα: «Καταγγέλλουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών», τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή της.

Όπως αναφέρουν στην ανοικτή επιστολή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «η ημερίδα αυτή και το θέμα της, εκφεύγει πλήρως από τους νόμιμους σκοπούς της Ένωσης, ακόμα και στην περίπτωση που ερμηνευτεί διασταλτικά η γενικόλογη αναφορά τους στους καταστατικούς της σκοπούς, δηλαδή «διατήρηση αμείωτου Εθνικού Φρονήματος», «προσφορά στην πατρίδα», «εθνικό συμφέρον» κ.λπ. Είναι απολύτως φανερό από το κείμενο της αναγγελίας της εκδήλωσης, ότι οι οργανωτές υπερασπίζονται τη γνωστή άποψη ακραίων εθνικιστικών κύκλων, δηλαδή την εναντίωση στη λύση του σύνθετου γεωγραφικού προσδιορισμού για την ονομασία της βόρειας χώρας. Αντιτίθενται δηλαδή, στην επίσημη, πάγια πολιτική του συνόλου σχεδόν των ελληνικών κομμάτων, καθώς και όλων των κυβερνήσεων από τον Κώστα Καραμανλή και μετά».

Βεβαίως στηλιτεύουν και την στάση της Νέας Δημοκρατίας που πριν αναλάβει την εξουσία βουλευτές της έσκιζαν τα ιμάτιά τους για την Συμφωνία των Πρεσπών, που εν συνεχεία ως κυβέρνηση υιοθέτησαν και εφαρμόζουν: «Το γεγονός ότι η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση ερωτοτρόπησε υποκριτικά και ψηφοθηρικά με ακραία συλλαλητήρια που είχαν τέτοιο χαρακτήρα ενώ επισήμως η Ν.Δ. ήταν υπέρ του σύνθετου γεωγραφικού προσδιορισμού, δηλαδή υπέρ της χρήσης του όρου «Μακεδονία» σε σύνθετη ονομασία, είναι πρόβλημα της Ν.Δ. Ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπό την εποπτεία και χρηματοδότηση του ΥΕΘΑ, δεν μπορεί ανοιχτά και επίσημα να υιοθετεί τέτοιες ακραίες απόψεις και μάλιστα στο όνομα του συνόλου των απόστρατων στελεχών του Στρατού».

Και συνεχίζοντας την επιστολή τους αναφέρουν: «Η Συμφωνία των Πρεσπών περιλαμβάνει συμβατική υποχρέωση των δύο συμβαλλομένων Κρατών (Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας), να μην ενθαρρύνουν -και μάλιστα σε επίπεδο δημόσιων οργανισμών- πρωτοβουλίες που οδηγούν σε όξυνση κλίματος μισαλλοδοξίας μεταξύ των δύο λαών. Μεταξύ των ομιλητών στην ημερίδα, περιλαμβάνονται και πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στα εθνικιστικά συλλαλητήρια μίσους στην Αθήνα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και μάλιστα, στο αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας αυτό το «κατόρθωμα» προβάλλεται ως… τίτλος τιμής! Τέτοιες πρωτοβουλίες τέλος, σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα μας και την περιοχή μας εξελίξεις, αναφορικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την παρόξυνση της τουρκικής προκλητικότητας από τον Ερντογάν, γεννούν βάσιμες απειλές και κινδύνους σε βάρος της εθνικής και κοινωνικής συνοχής αλλά και της συνεπούς υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου από τη χώρα μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This